Různé druhy dílenského nábytku a vybavení

Průvodce: ponk přesně pro vás

Nastal čas pořídit si nový dílenský stůl do skladu nebo garáže? Nejste si jisti, do kterého modelu investovat? Dobrý pracovní stůl do dílny je přizpůsoben prováděné práci a pracovnímu prostředí. V naší široké nabídce modelů najdete ponky do dílny z nerezové oceli, pojízdné pracovní stoly na kolečkách i ty s extra úložným prostorem. S naším průvodcem bude správný výběr snazší.
Pracovník v dílně opřený o ocelový pracovní stůl

Jakou hmotnost by měl dílenský stůl, resp. pracovní deska, vydržet?

Před nákupem dílenského ponku je nutné důkladně promyslet své potřeby. Snadněji tak najdete model, který splní vaše očekávání a požadavky.

Zásadní je dostatečná nosnost a robustní a odolný rám. Pokud pracujete s lehkými předměty, postačí vám pracovní stůl s nižší maximální nosností. Pro manipulaci s těžkými předměty, například na průmyslovém pracovišti, je zapotřebí robustnější dílenský stůl se silnější deskou. Naše nejodolnější modely zvládnou maximální rovnoměrně rozložené zatížení 750 kg.

Je třeba zvážit několik dalších faktorů, například typ rámu a materiál stolní desky. Probereme je později v tomto průvodci, abyste měli před nákupem všechny informace. Zvažte také budoucí požadavky a zahrňte je do svých výpočtů, abyste nemuseli ponk po několika letech měnit.

Jak skladovat efektivně?
Muž sedí u dílenského stolu na nastavitelné stoličce

Výškově nastavitelný, pevný nebo na kolečkách?

Pevná nebo nastavitelná konstrukce?
Dílenský stůl s pevnou výškou je vhodnou volbou, pokud není třeba nastavovat pracovní výšku pro různé uživatele nebo úkoly. Nastavitelný pracovní stůl nabízí větší flexibilitu a lepší ergonomické pracovní podmínky. Elektrická konstrukce rámu je nejpohodlnější, ale ručně nastavitelné nohy mají zase dlouhou životnost. Máme několik modelů s vestavěnou funkcí kliky pro nastavení výšky.

Pevné nebo mobilní řešení?
Ve většině případů je vhodný pevný dílenský stůl. Někdy je však lepší zvolit mobilní dílenský stůl na kolečkách, abyste jej mohli v případě potřeby snadno přemístit a uvolnit místo. Mnoho mobilních pracovních stolů má rukojeti, které usnadňují jejich přemisťování.
Mobilní pracovní stůl s kolečky

Tip! Postavte se pohodlně s protiúnavovou rohoží.

Polstrovaná podložka na pracovišti snižuje riziko poranění z opakovaného namáhání a poskytuje účinnou úlevu zádům, kolenům a kloubům při dlouhodobém stání.

Jakou zvolit pracovní desku pro váš dílenský stůl?

Ujistěte se, že jste si vybrali pracovní desku, která vyhovuje vašim konkrétním potřebám a práci, kterou vykonáváte. Zde jsou některé běžné materiály povrchů desky:

Tvrzená deska - cenově dostupný univerzální materiál pro lehčí dílenské prostředí.

Laminát - poskytuje hladký, tvrdý a proti poškrábání odolný povrch vhodný do většiny prostředí. Dobrá odolnost vůči kapalinám a většině chemikálií.

Vinyl - měkký a méně kluzký povrch, který snižuje riziko poškození obrobku. Vhodný zejména pro balicí a montážní práce, protože měkký povrch zabraňuje klouzání předmětů.

Dřevo - pevnější a odolnější dřevěný povrch s širokou škálou použití, například při obrábění kovů a montážních pracích.

Ocel - velmi odolný materiál, který odolává kapalinám, olejům a chemikáliím a snadno se čistí. Vysoká odolnost proti poškrábání a nárazům.
Žena u pracovního stolu s nářadím

Potřebujete další úložný prostor?

Dílenský stůl může být víc než jen pracovní plocha; může nabízet chytré úložiště pro nářadí, obalové materiály nebo cokoli jiného, co chcete mít při práci snadno po ruce. Zvažte výběr stolu, který lze doplnit různými úložnými řešeními, například zásuvky k dílenskému stolu, panely na nářadí nebo regály.

Pokud máte hodně materiálu, který vyžaduje uskladnění, může být dobrým nápadem umístit v blízkosti pracovního stolu praktické regály nebo dílenské šuplíky.
 
Vyberte ten správný regál

Tip! Nezapomeňte si koupit háčky na nářadí

Ať už chcete klasické háčky, držák na šroubováky nebo celou sadu háčků, máme spoustu možností, z nichž si můžete vybrat pro vlastní panel s nářadím.
Muž sedící u pracovního stolu
Dílenský stůl Motion

Potřebujete tipy, jaký dílenský stůl vybrat? Uvádíme některé z našich oblíbených!

  1. Náš robustní a originální dílenský stůl COMBO je k dispozici v různých modelech s různými deskami. Sestavte si svou kombinaci nebo si kupte hotové komplexní řešení.
  2. VERVE je cenově dostupná alternativa pracovního stolu dostupná v několika různých a hotových sestavách s praktickým příslušenstvím. Všechny jsou elektricky výškově nastavitelné, takže můžete pracovat ergonomicky.
  3. SOLID je náš nejklasičtější pracovní stůl a také nejodolnější, s robustním ocelovým rámem vhodným do náročného prostředí. Několik stolů této řady zvládne maximální zatížení 750 kg.
  4. Pracovní stůl MOTION je bestseller, který lze zcela přizpůsobit vašim potřebám. MOTION je k dispozici s podnožemi, které jsou buď manuálně, nebo elektricky výškově nastavitelné, ale také v modelech s pevnými nohami nebo vybavených kolečky.

Zeptejte se nás!

Pokud potřebujete více informací o našich produktech, vždy nás můžete kontaktovat - rádi vám pomůžeme!


 

Časté dotazy

Různé typy úkolů vyžadují různé pracovní výšky. Pravidlem je, že stůl by měl umožňovat, aby vaše předloktí spočívalo rovnoběžně s pracovní plochou, ať už při aktivní práci stojíte, nebo sedíte. Pro jemnou nebo přesnou práci je nutná o něco vyšší výška stolu, zatímco pro těžší práci může být vhodná o něco nižší výška stolu.
Hloubku pracovního stolu je třeba přizpůsobit velikosti předmětů, se kterými pracujete. V našem sortimentu nabízíme pracovní stoly s minimální hloubkou 600 mm a až 800 mm v závislosti na modelu.
Pracovní deska by měla být přizpůsobena práci, protože určité materiály jsou pro různé práce vhodnější než jiné. Například ocelová stolní deska odolá nárazům, jiskrám a jiskrám ze svařování, zatímco dřevěná deska z prken má vysokou odolnost pro těžší předměty.
Nerezový pracovní stůl, jako je pracovní stůl PROOF, se snadno čistí a je vhodný do prostředí s vysokými požadavky na čistotu.
V naší nabídce najdete různé modely pracovních stolů na kolečkách, které mohou efektivně ovlivnit vaši práci, když nepracujete na jednom místě.

Najděte si ten pravý dílenský stůl

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...