Jak si zorganizovat prostor v dílně a u pracovního stolu

Jak si zorganizovat prostor v dílně a u pracovního stolu

Máte v dílně stálý pracovní stůl, který je přizpůsoben vám a vaší náplni práce? Pokud ano, pak je splněna polovina předpokladů pro to, abyste mohli vykonávat svoji práci dobře. Ta druhá polovina se týká pracovního prostředí obecně. Je vaše pracoviště zorganizováno tak, abyste měli vše potřebné po ruce? Zde je několik tipů, jak si uspořádat dílnu tak, abyste mohli pracovat efektivně – na 100 procent.

Nástěnné panely na nářadí

Panel s háčky a držáky na nářadí zavěšený nad pracovním stolem je ideální, pokud chcete mít nejpoužívanější nářadí stále po ruce a zároveň o něm mít dokonalý přehled. Perforované panely na nářadí jsou k dispozici v několika velikostech a lze je instalovat horizontálně i vertikálně, snadno se tak přizpůsobí podmínkám pracoviště. Jednotlivé háčky a držáky si vyberte a na panelu rozmístíte tak, jak vám bude nejvíce vyhovovat.

Mobilní panely na nářadí

Pracujete někdy i jinde než u pracovního stolu? Pak je praktický robustní pojízdný panel na nářadí, který si můžete snadno vzít s sebou, ať už jdete kamkoli. Protože je mobilní panel na nářadí k dispozici v několika šířkách a má panely na obou stranách, nabízí také dostatek úložného prostoru. Panel je zároveň prostorově úsporný, protože když jej nepoužíváte, můžete jej přisunout k nejbližší stěně.

Vozíky na nářadí v různých provedeních

Další pojízdnou variantou, kterou lze zároveň využít jako mobilní pracoviště a úložné prostory, jsou vozíky na nářadí. Dílenské vozíky jsou k dispozici v mnoha provedeních a všechny se perfektně hodí do dílny, skladu či jiného náročného prostředí. Díky vysoké nosnosti je lze použít i pro příležitostné převážení různého nákladu.

Robustní plechové skříně

Držíte své věci raději pod zámkem? Klasické kovové skříně jsou perfektní na bezpečné skladování ručního a elektrického nářadí, ochranných pomůcek, prodlužovacích kabelů a dalších věcí, které patří mezi běžnou výbavu každé dílny. Dílenské skříně jsou k dispozici v různých rozměrech a jsou ošetřené práškovým lakem, který má vysokou mechanickou odolnost a chrání povrch proti korozi. U některých skříní si můžete nejen přizpůsobit rozestupy polic, ale navíc doplnit interiér o další vybavení, např. zásuvky, panely na nářadí apod.

Skříně na nářadí s vnitřní výbavou

Máte spoustu spojovacího materiálu, drobných součástek nebo náhradních dílů, které potřebujete skladovat odděleně? Řešením může být kovová dílenská skříň, která je již v základu vybavena zásuvkami nebo plastovými boxy na skladování nejrůznějšího nářadí a materiálu. Tyto skříně mají robustní konstrukci a jsou proto ideální do dílen a dalších prostředí s vysokými nároky na odolnost.

Regály, které maximalizují úložný prostor

Potřebujete na pracovišti hodně úložného prostoru? Pak je flexibilní a odolný regálový systém dobrým řešením. Nabízíme několik stabilních regálových systémů, které lze snadno rozšířit a přizpůsobit vašim potřebám, ať už potřebujete otevřené, skryté nebo smíšené úložné prostory. Sekce jsou k dispozici v různých výškách, šířkách a hloubkách - a lze je také doplnit o další police - to vše pro maximální využití prostoru.

Police, které maximalizují úložný prostor

Potřebujete na pracovišti hodně úložného prostoru? Pak je vhodným řešením flexibilní a odolný policový systém. Nabízíme několik stabilních regálových systémů, které lze snadno rozšířit a přizpůsobit vašim potřebám, bez ohledu na to, zda potřebujete otevřený, skrytý nebo smíšený úložný prostor. Sekce jsou k dispozici v různých výškách, šířkách a hloubkách - a lze je také doplnit o další police - to vše pro maximální využití prostoru.

Který regálový systém je pro vás ten pravý? Přečtěte si naše tipy!

Vychytávky do dílny

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.