Tipy, jak do pracovního dne začlenit zdravý pohyb

Tipy, jak do pracovního dne začlenit zdravý pohyb

Když přijde na hubnutí a odhodlání začít žít zdravě, má mnoho lidí obrovské ambice. Realita je ale často nepříznivá, plány nám kazí a trávit volný čas s ohledem na vlastní zdraví zvládá málokdo. Krátké pauzy vyplněné cvičením jsou i v pracovní době pro většinu z nás snadnou možností, jak pro sebe něco přínosného udělat. Stačí odhodlání a v ideálním případě i vhodný nábytek.

Kancelářský nábytek pro aktivní den

Co se zmíněného vybavení týče, vystačíte si s málem. Máte-li výškově nastavitelný stůl, práci vsedě můžete několikrát za den snadno prokládat libovolně dlouhým stáním, které podporuje krevní oběh a urychluje spalování. Balanční podložka tyto přínosy ještě znásobí. Příležitostná výměna klasické kancelářské židle za sedlovou židli či pilates míč přináší výhody v podobě posilování břišních a zádových svalů a celkového zlepšení držení těla. Na aktivních židlích si ani nevšimnete, že posilujete!

Vybavení pro náročnější

Máte-li vyšší cíle, můžete pořídit speciální rotoped ke stolu nebo běžecký pás a střídat se o něj s kolegy. Sedněte na něj půl hodiny ráno a stejně dlouho po obědě a získáte slušnou porci fyzické aktivity, která vám prospěje: podpoříte krevní oběh a posílíte srdce, ale přitom se nezpotíte a zátěž nestoupne do nepříjemné fáze. Podpora zaměstanců ve fyzické aktivitě se každé společnosti rychle vrátí, vždyť pohyb stimuluje kreativitu, zlepšuje schopnost učit se a  v neposlední řadě přináší radost!

Aktivity pro každého

Pokud nic z výše uvedeného vybavení nemáte, nezoufejte! K efektivnímu každodennímu cvičení žádné pomůcky nepotřebujete. Místo výtahu můžete využít schody a k tiskárně nebo kávovaru nemusíte jít vždycky tou nejkratší cestou. Ke dřepům a klikům (byť třeba o stůl nebo o zeď) je  také nutné jen vlastní odhodlání, nic víc. Denní porce 40-50 cviků už bude na všem těle znát. Jak jednoduché a efektivní!

Udělejte si ze cvičení zábavu!

Připadali byste si při cvičení před kolegy divně? Nevzdávejte to a hledejte místa, kde vás nikdo pozorovat nebude, i kdyby by to měla být třeba toaleta. Pokud se ale rozhodnete cvičit všem na očích, s velkou pravděpodobností budete mít brzo nejednoho následovatele a s ním i možnost se navzájem motivovat a cvičení se stane zábavou. Ani se nenadějete a fyzická aktivita zapadne do vaší denní rutiny jako příjemná činnost, na kterou se budete vyloženě těšit!

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...