Význam budování týmu na dálku a společenských aktivit

Význam budování týmu na dálku a společenských aktivit

Vytvoření firemní kultury při práci na dálku může být náročné. Se správnými nástroji a strukturou však zvládnete i ty největší překážky. Jak tedy vytvořit firemní kulturu se zaměstnanci z domova?
Jako manažer je důležité začít tím, že stanovíte jasnou strukturu a pravidla, která se budou snadno dodržovat a budou pro vaše zaměstnance přínosná. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je naplánovat společenské aktivity, jako je pravidelná digitální káva, společné digitální workshopy a obědy a další povinné digitální schůzky, které se týkají vašeho podnikání. Dalším skvělým tipem je mít kanál pro interní komunikaci. Vytvořte skupinový chat, kde se můžete "digitálně setkávat" se zaměstnanci a spolupracovníky. Vzniká tak komunita a prostor podobný setkávání na chodbě nebo postávání u kávovaru a povídání si.

Vytvořte strukturu digitálních videokonferencí, aby se všichni mohli účastnit na stejné úrovni a cítili se viděni. Naplánováním kontrolních schůzek, například společné týmové porady na začátku dne, získáte lepší přehled o tom, jak se vaši zaměstnanci cítí, a zároveň budete budovat komunitu.
Stanovte si pracovní rozvrh s pevnou pracovní dobou. Je důležité, aby všichni byli k dispozici v nejdůležitějších hodinách pracovního dne a mohli si rezervovat schůzky ke spolupráci. Pokud například obědváte ve stejnou dobu jako vaši kolegové, můžete pořádat společné online obědy jako společenskou aktivitu.

Důležitá je také fyzická aktivita, kterou mnoho lidí při práci z domova zanedbává. Pokud máte dobrý tým, naplánujte si s kolegy desetiminutové přestávky, kdy se všichni sejdou a zacvičí si jednoduchá protahovací a pohybová cvičení, při kterých se můžete navzájem povzbudit, zasmát a uvolnit. Ukončete pracovní týden něčím zábavným, například pátečním vědomostním kvízem, který jistě podpoří týmového ducha.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.