Uspořádejte ve svých prostorách workshop. Máte vše, co potřebujete?

Uspořádejte ve svých prostorách workshop. Máte vše, co potřebujete?

Přemýšlíte o workshopu pro zaměstnance či pro veřejnost? Jde o zajímavý způsob, jak v účastnících probudit kreativitu, posílit vztahy a zároveň přinést nové nápady.

 

Workshop ale stejně jako další podobné aktivity či setkání vyžaduje prostor a vybavení. Nebývá vhodné použít přímo kancelář nebo se sejít u stolu jednoho ze zaměstnanců. Mohlo by to rušit ostatní, navíc takové provizorní podmínky nebývají vyhovující. Workshop se může konat třeba v zasedací místnosti, která by ale měla být dostatečně vybavena.

Nápady můžete zaznamenat na bílou tabuli

Základem je velký stůl a dostatek konferenčních židlí. Ty se svým vzhledem i funkcí mírně liší od klasických kancelářských židlí, ale stejně jako ony by měly být dostatečně pohodlné, nejlépe polstrované. Vždy se mohou hodit i židle navíc.


Pokud ale zasedačka nenabízí téměř žádný prostor navíc, můžete pořídit skládací židle. Ty jsou prostorově úsporné a lehké, takže je lze třeba pověsit na stěnu. Zásobu židlí nepodceňujte, obzvlášť v případě zajímavých workshopů.


Samozřejmostí by měl být výkonný projektor. Před každým workshopem se navíc ujistěte, že máte po ruce také všechny potřebné konektory, které pomohou propojit váš notebook právě s projektorem.

Důležité body zaznamenávejte na magnetickou tabuli

Pro zaznamenání poznámek a nápadů se hodí bílá magnetická tabule. Nezapomeňte ani na speciální fixy, jejichž stopu lze později smazat pomocí houby či hadříku. Vybírat můžete z různých barev: kromě nejčastěji používané černé, modré, červené a zelené seženete třeba i fialovou nebo oranžovou. Používejte více barev, pomohou vám rozlišit jednotlivé části textu na tabuli nebo zvýraznit zásadní body.


Kromě bílé tabule můžete použít také flipchart a některé poznámky tak uchovat do příště nebo si už před započetím workshopu připravit různé úkoly a postupně je ukazovat.

Hodit se mohou i bloky a propisky

Před workshopem zkontrolujte, zda je veškerá technika funkční a také jestli máte k dispozici všechny pomůcky, které můžete potřebovat. Píšou fixy určené na bílou tabuli, nebo už vyschly? Zajistěte i dostatek papírů či bloků a psacích potřeb. Chybět by nemělo ani občerstvení nebo alespoň nápoje.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...