Správné zařízení sportovního centra vám dodá energii

Správné zařízení sportovního centra vám dodá energii

Vhodné vybavení sportovního centra má na jeho návštěvníky větší vliv, než byste čekali. Dostatek světla, dobré akustické podmínky a především kvalitní a praktické vybavení šaten, to vše přispívá k pozitivnímu naladění a motivaci návštěvníků.

Máme pro vás několik tipů, jak pomocí vybavení sportovního centra zajistit, aby jeho návštěva přinášela příjemný pocit a aby se do něj lidé těšili. Stačí se zamyslet nad tím, co návštěvníkům může vadit a pokusit se to napravit.

Odhlučněte jednotlivé části fitness centra

Vadí těm, kteří posilují, dunící hudba z místnosti pro skupinová cvičení? Hluk mezi jednotlivými částmi fitness centra lze utlumit závěsy a akustickými panely na stěnách. Můžete vybírat z různých barev, typů i tvarů. Co třeba zajímavá barevná mozaika z trojúhelníků? Na některé panely lze také přišpendlit různá motivační sdělení nebo například pravidla provozovny.

Rány způsobené pádem sportovního vybavení se dají utlumit

K tiššímu a příjemnějšímu prostředí přispívají i rohože, díky kterým nebudou ani případné pády těžkého cvičebního náčiní na zem tolik rušivé. Rohože chrání i samotné vybavení a také podlahu, která by nemusela každodenní rány vydržet.

Zatímco na místech, kde se používají činky, by měly být položeny silnější rohože, pro ostatní cvičební prostory jsou vhodnější ty tenké. Můžete nakoupit rohože různých velikostí a barev nebo vybrat variantu prodávanou na metráž. Snadno si tak zvolíte, jaká délka vám bude vyhovovat, nebo koupíte celou roli a přizpůsobíte si ji sami.

Dostatečně velká šatna je samozřejmostí

Malé šatny, kde se tísní další návštěvníci a navzájem se musí téměř přeskakovat, aby se dostali ke své skříňce. A ještě k tomu si nemají kam sednout. Zní to povědomě? A pravděpodobně taky nepříliš pozitivně. Čím více prostoru a soukromí na převlékání sportovci mají, tím pozitivněji návštěvu sportovního zařízení vnímají.

Proto už při zařizovaní šaten myslete na to, jak rozmístit šatní skříňky, věšáky a lavičky, aby pohyb mezi nimi byl co nejsnazší a jejich bezprostřední okolí nabízelo dostatek prostoru. Lepší atmosféře pomůže i výběr moderních skříněk. Co třeba typ s vypouklými dveřmi, které jsou lakované metalickými barvami?

Místnosti by měly působit prostorněji

Nejen šatnu, ale i další prostory vymalujte světlými barvami a vybavte zrcadly. Prostor pak působí vzdušně a návštěvníci se v něm necítí stísněně. „Víme, že světlé prostředí v nás vyvolává pocit, že máme více energie, připadáme si v něm nabitější. Proto je důležité mít výběr barev při zařizování sportovního centra na paměti,“ říká osobní trenér P. O. Osbeck.

Pro nejrůznější vybavení a doplňky, jako jsou třeba cvičební podložky, vyberte některý z nástěnných úložných prostorů. Bohatá nabídka háčků, závěsných panelů a kolejnic vám umožní potřeby uložit přehledně a bez zabírání místa na podlaze. Takto upravené sportovní centrum působí prostorněji.

Soustřeďte se i na zdánlivě nevýznamné detaily

Existuje mnoho způsobů, jak návštěvníkům zpříjemnit pobyt na sportovišti či ve fitness centru. Jde mnohdy o detaily, které ale společně vytvářejí mnohem přívětivější prostředí, do kterého se budou lidé rádi vracet.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...