Recenze stolku na notebook Attune

Recenze stolku na notebook Attune

Náš zákazník, který právě přestavuje svou domácí kancelář, nám z vlastní iniciativy zaslal recenzi počítačového stolku Attune. Jelikož se na tento stolek často ptáte, rozhodli jsme se s vámi o recenzi podělit. Přejeme Vám pěkné čtení a věříme, že vám tento článek bude inspirací při zařizování vaší domácí kanceláře ;-)

Home office a potřeby nové doby

Minulý pátek dorazil dlouho očekávaný stolek na notebook Attune od AJ Produkty. Jako asi mnoho z vás teď pracuji na home office, a musel jsem tedy uzpůsobit naši domácnost pro dlouhodobou práci z domova. Předtím se totiž vůbec nedalo říct, že máme doma pracovnu. Bylo to spíše odkladiště nepotřebných věcí, kde si občas zacvičíme, jdeme si pro vytisknuté papíry nebo oblečení. Kdo by však zhruba před rokem čekal, že se náš domov stane na dlouhou dobu zároveň naším pracovním místem, že? 

 

Od PC stolku až k rekonstrukci pracovny

Asi to všichni znáte. Řeknete manželce nebo manželovi, že vás bolí záda, že v obýváku na gauči už nemůžete dlouhodobě pracovat, a potřebujete tedy změnu. Navrhnete koupit nový pracovní stolek a ono to skončí kompletní rekonstrukcí pracovny. Není třeba se zbytečně rozepisovat o tom, že jsme během minulého víkendu nakonec vyměnili koberec, koupili a smontovali pár kusů nábytku, včetně nové skříně. Všechno zkrátka začalo novým stolkem.

 

popisek

 

Rozbalení a montáž

No a teď k tomu zmíněnému kusu nábytku od AJ Produkty. Po rozbalení jsem byl mile překvapen. Kdybych byl náhodou z těch, co nemají žádné nářadí doma, Švédi do krabice přibalili i plochý a dva imbusové klíče. Severská preciznost se projevuje i v tom, že každý pytlíček se šroubky a materiálem je označen písmenem, které koresponduje s tím v návodu.
Nejprve jsem nasadil kolečka na podvozek a utáhl plochým klíčem. Poté jsem na podvozek přišrouboval středový sloupek a na něj přimontoval konstrukci s naklápěcím mechanismem pro stolovou desku. Poslední fází je tedy připevnění stolové desky a máme hotovo.

 

Ovládání je velmi snadné

Pedálem na středovém sloupku se reguluje výška stolu a pádlem pod stolovou deskou zase její sklon. Ovládání výšky stolu je hydraulické. Pokud tedy chcete stůl posunout nahoru, stačí jen sešlápnout pedál. Pro snížení polohy musíte sešlápnout pedál a na desku seshora mírně zatlačit.

 

popisek


První postřehy

Níže jsem pro vás doplnil svůj názor na to, jak stolek funguje v různých situacích.


Stabilita

Samozřejmě, že když budete mít stolek v té nejvyšší poloze pro práci vestoje, bude se stolek trochu kývat. Když se však o něj nebudete moc opírat, jeho stabilita je naprosto dostačující.
 

Jak se se stolkem jezdí

Kolečka se točí plynule a můžete jezdit po různých površích, včetně koberce. Stolek rozhodně samovolně neujíždí a navíc jsou přední kolečka opatřena brzdou, takže se stolek nepohne ani na hladké podlaze.
 

Je lepší pracovat vestoje či vsedě?

Osvědčily se mi obě pracovní polohy. V kombinaci s kancelářskou židlí, stoličkou nebo míčem je nejnižší poloha stolu optimální pro dlouhodobou práci vsedě, vestoje zase oceníte jeho mobilitu a můžete pro změnu pracovat třeba v kuchyni nebo obýváku.
 

Materiály a tvar

Díky bytelnému podvozku a kovové středové konstrukci působí stolek velmi solidně a nerozbitně. Povrch stolu je tvořen lakovanou, středně tvrdou dřevovláknitou deskou ze smrkového dřeva (MDF), což je skvělá alternativa dřeva z masivu. Deska je obdélníková a má soudkovitý tvar. To znamená, že se od okraje drobně rozšiřuje a potom zase zužuje.
 

Nespadnou mi ze stolku drobné předměty?

Ač je povrch stolku poměrně kluzký a mohou z něj při naklopení spadnout například blok, tužka nebo myš, lze to vyřešit vhodnými doplňky na pracovní stůl, jako je třeba protiskluzová podložka. Na okraji stolku je zarážka, a větší předměty z něj tedy nespadnou.

 

A závěrečný verdikt

Celkově musím konstatovat, že montáž stolku byla velmi jednoduchá a zvládne ji i člověk, co není zrovna zdatný kutil. Stolek používám jen pár dnů, ale zatím převládá spokojenost. Oceňuji zejména jeho skladnost, možnost přemisťování a přizpůsobení dle toho, jestli pracujete vestoje či vsedě. Líbí se mi také jeho bytelnost, ač se jedná o malý stolek, který funkci klasického pracovního stolu asi nemůže úplně nahradit.

 

popisek

 

Parametry testovaného produktu

Délka: 600 mm
Šířka: 520 mm
Minimální výška: 770 mm
Maximální výška: 1130 mm
Stolová deska: Obdélník 
Podnož: Manuálně nastavitelná
Barva stolové desky: Bílá 
Materiál stolové desky: MDF 
Barva konstrukce: Bílá
Materiál konstrukce: Ocel 
Nosnost: 10 kg
Hmotnost: 14,75 kg
Montáž: Dodáváno nesestavené 
Splňuje normu: EN 527, EN 1729 

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...