Vyrazte do práce na kole, má to řadu výhod!

Vyrazte do práce na kole, má to řadu výhod!

V posledních několika letech se stává ježdění na kole jako alternativní způsob dopravy čím dál populárnější. Nejenže upřednostněním kola před autem šetříte životní prostředí, ale také uděláte něco pro své zdraví. Jak velké jsou jeho výhody a jak může zaměstnavatel jednoduše motivovat a podpořit zaměstnance, aby do práce jezdili na kole?

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje, abychom strávili minimálně 30 minut aktivním pohybem každý den. Avšak pro mnoho z nás je náročné najít si volnou chvíli na cvičení mezi časem stráveným s rodinou a prací. Jízda na kole do a ze zaměstnání nabízí jednoduchou cestu, jak tohoto dosáhnout.
Jezdit na kole do zaměstnání může v závislosti na vzdálenosti zvýšit fyzickou kondici až o 7%. Při stálém tempu lidské tělo spálí zhruba 400 kilokalorií za hodinu, navíc má jízda na kole pozitivní vliv na dýchání, metabolismus a snižuje riziko srdečních onemocnění.

Dobrá volba pro vás i pro životní prostředí

Volba jízdního kola namísto auta prospěje nejen vašemu zdraví, ale i životnímu prostředí. Krátké přesuny autem mají nejhorší dopad na životní prostředí, jelikož během nastartování a prvních pár kilometrů dochází k nejsilnějšímu znečistění ovzduší. Výběrem kola jako dopravního prostředku na překonání malých vzdáleností tak můžete ovlivnit více, než byste možná tušili.
Pokud do práce dojíždíte z větší vzdálenosti, můžete kolo použít pouze na část trasy, třeba jen na cestu na vlak nebo na autobus.

Vyjděte vstříc a podpořte zaměstnance - cyklisty

Jak to může zaměstnavatel usnadnit těm, co se rozhodnou použít kolo? Prvním krokem je vytvořit bezpečná parkovací místa poblíž pracoviště, na to jsou vhodné stojany, přístřešky nebo garáže pro kola.
Pro dojíždějící na kole je také důležité mít možnost se osprchovat a v klidu převléknout. Přeci jen se člověk většinou na kole zapotí a pak je šatna se sprchou, šatními skříňkami a lavicemi velmi vítaná. Některé společnosti dokonce své zaměstnance podporují formou nabídky pronájmu jízdních nebo elektrických kol – skvělý způsob, jak něco udělat pro životní prostředí a hlavně i pro větší spokojenost zaměstnanců, z čehož zároveň plyne i jejich vyšší produktivita!

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...