Udělejte dobrý první dojem pomocí řádného vybavení vstupních prostor

Udělejte dobrý dojem pomocí řádného vybavení vstupních prostor

Vstupní prostory a recepce jsou tváří firmy. Návštěvníci si na jejich základě utvoří první dojem a často jsou tyto prostory první věc, kterou zaměstnanci každý den při příchodu do práce vidí. Proto je důležité se důkladně zamyslet nad jejich vybavením – od barev až po vstupní rohože. V následujícím článku vám přinášíme šest tipů pro vytvoření přívětivých vstupních prostor.
  1. Zachyťte špínu pomocí rohoží
    Dobrá vstupní rohož slouží několika účelům. Zachycením špíny a vlhkosti z bot usnadňuje úklid, snižuje riziko uklouznutí, působí preventivně proti poškození podlah a snižuje jejich opotřebení. Vstupní rohož také přispívá k dobrému prvnímu dojmu, obzvlášť když venku sněží nebo prší. Nejlepší je mít před vchodem odolnou gumovou rohož, která zbaví boty nejhrubších nečistot, hlíny, bláta apod. Poté těsně za vstupní dveře umístit druhou rohož, která odstraní jemnější nečistoty a zároveň absorbuje vlhkost a za ní nakonec dát třetí rohož s vysokými absorpčními schopnostmi, která sníží riziko uklouznutí.
  2. Vytvořte pěkné sezení
    Pohodlné sezení učiní vstupní prostory přívětivějšími a umožní příchozím si odpočinout. Pokud máte k dispozici více místa, tak ho můžete využít na prostorné pohovky doplněné křesílky a stylovým konferenčním stolkem. V opačném případě perfektně postačí dvě lounge židle s menším konferenčním stolkem.
  3. Poskytněte místo pro odložení oděvů
    Pro návštěvníky je jistě pohodlnější, když si mají kam odložit svrchní oděvy. Především v zimních měsících je důležité jim poskytnout místo na zavěšení těžkých kabátů a odložení čepic, rukavic a šál. Na to vám postačí i menší věšák s policí a háčky nebo ramínky. Pro někoho mohou být příhodnější větší věšáky nebo rovnou šatní skříňky, do kterých se vejde víc věcí. Flexibilnější řešení nabízejí pojízdné stojany na oděvy. Věšáky se hodí doplnit o stojany na deštníky, na uschování cenností jsou vhodné uzamykatelné odkládací skříňky.
  4. Vyberte si vyhovující recepční pult
    Hezký recepční pult okamžitě zapůsobí na návštěvy. Recepční pult skládající se z několika dílů snadno přizpůsobíte vašim potřebám. Můžete zkombinovat vysoké a nízké moduly, aby si recepční a návštěvník mohli vybrat, zda chtějí při setkání stát nebo sedět.
  5. Promyslete barvy
    Výběr správných barev do vstupních prostorů je důležitý, protože různé barvy vyvolávají různé pocity a dojmy. Např. modrá uklidňuje, červené povzbuzuje a zelená působí harmonicky. Dobrý nápad je použít barvy z firemního loga nebo grafického profilu společnosti, které si s ní návštěvník okamžitě spojí.
  6. Přidejte něco navíc pomocí malých detailů
    Udělejte vstupní prostory ještě přívětivějšími pomocí např. zeleně, závěsů, koberečků nebo svítidel. Vždy je hezké nabídnout občerstvení v podobě šálku kávy nebo sklenice vody. Nezapomeňte také vystavit noviny, časopisy, brožury a katalogy pro zpříjemnění čekání návštěvníkům.

Vybhavení recepcí a salonků

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.