MTA - příběh úspěchu

MTA - příběh úspěchu

Společnost AJ Produkty nabízí nábytek a vybavení interiérů pro celou firmu, od kanceláře přes jídelnu až po dílnu a sklad. A jsme tu pro naše klientské společnosti po celou dobu jejich existence, od založení firmy až po její etablování a další cestu do světa. Níže si můžete přečíst více o tom, co děláme pro MTA, významnou stavební společnost, kterou se nám podařilo jednak překvapit a jednak máme tu čest s ní dlouhodobě spolupracovat.
Jedna z nejrychleji rostoucích švédských stavebních a inženýrských společností se jmenuje MTA a sídlí v Halmstadu. MTA je zkratka pro Matse (Johanssona), Tommyho (Zryda) a Andrease (Granberga), tři pány, kteří společně podnikli fantastickou cestu. Když na jaře 2010 začínali, byli kolegy v celostátní stavební firmě, měli dobrou práci a byli oceňováni zákazníky i zaměstnanci, ale...
- Bylo mnoho věcí, které jsme chtěli změnit, v neposlední řadě i v kultuře, ale v tak velké a tradiční organizaci to nebylo možné. Nakonec pro nás bylo přirozené založit vlastní společnost. Měli jsme pocit, že to sami dokážeme dělat lépe, říká Mats, který je mimo jiné zodpovědný za rozvoj nemovitostí.
Od počátku bylo cílem stát se jedním z největších hráčů na stavebním trhu v Hallandu. Přesto trojice nezačala s honbou za zakázkami, ale dolaďovala svůj podnikatelský plán. Šlo jim o vybudování firemní kultury, která by se zaměřila na pracovní prostředí a spokojenost zaměstnanců s prací.
- Prostě jsme založili firmu, ve které bychom sami chtěli pracovat. Příjemné pracovní prostředí zajišťuje, že zaměstnance práce baví, mají z ní radost a cítí se v ní jako doma. To jim umožňuje rozvíjet se a odvádět dobrou práci - a také to přitahuje další talentované lidi, kteří u nás chtějí pracovat.
Interní slogan společnosti "Konečně pondělí" teoreticky vystihuje tento plán. O tom, že funguje i v praxi, svědčí ocenění "Nejlepší švédské pracoviště", které společnost MTA získala již pět let po sobě, v letech 2014 až 2018, na základě rozhovorů se zaměstnanci prováděných organizací Great Place to Work®.

Nováčci měli dobrý start

I přes jejich relativně malou velikost jim byla svěřena výstavba velkého nájemního domu v centru Halmstadu. Významný závazek, zcela v souladu s jejich ambicemi. Projekt vyvolal vlnový efekt a MTA se rychle stala atraktivní alternativou jak pro stavební dělníky, tak pro klienty. Brzy bylo jméno společnosti vidět po celém Halmstadu. Dbali na to, aby kolem stavenišť vyvěšovali vlajky a cedule, které upozorňovaly na to, že "zde staví MTA".
- Šlo hodně o vytváření hrdosti mezi zaměstnanci a jejich rodinami. Je zábavné, když děti zaměstnanců ukazují na naši vlajku a říkají: "Moje maminka/tatínek tam pracuje." To je skvělé.
Zbytek už je historie. Po prvním roce měli 22 zaměstnanců a o čtyři roky později už 133 zaměstnanců. Dnes mají přes 300 zaměstnanců a probíhající stavební projekty od Kungsbacky na severu až po Trelleborg na jihu. To je slušný úspěch za pouhých osm a půl roku.

Jak se společnost AJ Produkty dostala do hry?

Po několika letech používání použitého nábytku v pronajatých prostorách se společnost MTA rozhodla investovat do nového sídla. Před stěhováním v létě 2015 dostala společnost AJ Produkty příležitost navrhnout interiér kanceláře.
- Již dříve jsem hovořil s jiným dodavatelem kancelářských prostor, jedním z velkých v oboru. Pak jsem se ale spojil se společností AJ Produkty a slíbil jim, že dostanou příležitost. Co jsem mohl ztratit?

Projektový manažer ve společnosti AJ Produkty měl jen něco málo přes týden na to, aby přišel s návrhem designu interiéru.
- Oba návrhy jsem obdržel ve stejný den - a byl jsem nesmírně ohromen prací, kterou manažer společnosti odvedl. Na základě našich výkresů vytvořila kompletní řešení se vším všudy, od správných barev a podlah až po vkusný a funkční nábytek. S přehledem překonala naši představu.

Od té doby společnost AJ Produkty pomáhá společnosti MTA s návrhy interiérů podle potřeby. Ve stejném roce, kdy byla dokončena hlavní kancelář v Halmstadu, otevřela společnost MTA kancelář číslo dvě, tentokrát ve Varbergu.
- Protože jsme byli napoprvé tak neuvěřitelně spokojeni, další návrhy jsme už nepřinášeli. Prostě jsme si znovu objednali stejný nábytek od společnosti AJ Produkty.
To znamenalo novou dodávku kompletního interiéru kanceláře, včetně výškově nastavitelných stolů, kancelářských židlí, ergonomických stoliček, osvětlení pracoviště, konferenčních stolů a židlí, stolů do jídelny, zelených barových židlí a židlí do kuchyně.
O rok později se tento postup opakoval, když se expanze společnosti MTA rozběhla a v Helsingborgu se otevřela kancelář číslo tři.
Všechna pracoviště společnosti MTA by měla být čistá, funkční a příjemná, a to i staveniště.
- Co se týče pracovního prostředí na staveništích, rozhodli jsme se brzy investovat do vlastního ubytování. V současné době jich máme asi sto, všechny proto, abychom mohli plně řídit péči o naše zaměstnance.
V ubytovacích zařízeních, kde mají své kanceláře vedoucí a dozorci na stavbách, najdete výškově nastavitelné stoly, aktivní židle a další moderní doplňky pro pracoviště od společnosti AJ Produkty. Kromě toho je zde společenské centrum, velká jídelna, kde mají všichni přestávky a společně se stravují a kde je k dispozici dobře vybavená kuchyň.
- Protože máme koberce ode zdi ke zdi, boty se nechávají na chodbě. To zvyšuje pohodlí a ti, kterým je pohodlně, odvádějí lepší práci. Všechno je propojené a je to tak jednoduché, uzavírá Mats.
A když je výsledkem to, že se MTA stále rozrůstá a potřebuje další nábytek, zavolají nám do AJ Produkty. To vše proto, že náš prodejce odvedl skvělou práci, když se naskytla příležitost.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...