Zjednodušte třídění odpadu a vytvořte pracoviště ohleduplné k životnímu prostředí

Zjednodušte třídění odpadu a vytvořte pracoviště ohleduplné k životnímu prostředí

V mnoha firmách je kladen důraz na životní prostředí. Jedním z prvních kroků pro ekologické pracoviště je zavedení dobře fungujícího systému na třídění odpadu. Ideálně by třídění mělo být prosté, jasné a snadno přístupné pro všechny zaměstnance. Potřebujete s ním pomoci? Přečtěte si naše tipy!

1. Učiňte třídění odpadu jednoduché
Více lidí se rozhodne třídit odpad, když je to jednoduché. Proto je dobré dát jasně najevo, kam který odpad patří. Označte odpadkové koše nálepkami nebo použijte koše s různě barevnými víky zastupujícími jednotlivé druhy opadu. Prostorově nenáročnou alternativu pak představují skříňky s několika oddělenými nádobami, třídění opadu je s nimi hračka.

2. Umístěte odpadkové koše na správná místa
Na pracovišti je dobré umístit odpadkové koše na tříděný odpad na vícero míst. Před jejich instalací zjistěte, kde jsou jaké koše nejvíce potřeba. V jednacích a konferenčních místností často postačí koš na papír. Kompletní třídicí stanice jsou naopak vhodné do kantýn, kuchyněk, skladišť nebo do vstupních prostor. Pro usnadnění třídění papíru v kanceláři se hodí, aby byly koše na papír pod pracovními stoly a hlavně vedle kopírky.

3. Zvažte i odpadkové koše na kolečkách
Mnoho velkých odpadkových košů je vybaveno kolečky a držadly pro usnadnění jejich vynášení. Toto řešení vám ušetří námahu a pomůže zefektivnit systém na třídění odpadu. Další možností je zvolit praktický set malých nádob na tříděný odpad a vozíku.

4. Použijte vyklápěcí kontejnery
Pro větší firmy může být výhodné zainvestovat do výklopných kontejnerů, které jsou ideální nejen k efektivnímu třídění odpadu, ale i k nakládání s materiály jako jsou kovy, štěrk, cement, dřevo atd. Výklopné kontejnery snesou hrubé zacházení a lze s nimi manipulovat pomocí vysokozdvižných vozíků. Pro usnadnění roztřídění různých druhů odpadů se nabízí pořídit různě barevné kontejnery s funkcemi automatického vyklápění a návratu.

Třídění odpadu

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...