Získejte co nejvíce z pracovních přestávek!

Získejte co nejvíce z pracovních přestávek

Pauza na kávu, krátká procházka, pokec s kolegou – všechny přestávky jsou příjemné, ale která z nich vám dodá nejvíc energie, motivace a koncentrace? Výzkum z Baylorské univerzity ukazuje, že optimální čas pro přestávku je dopoledne – má velký vliv na lidské zdraví a produktivitu. Přečtěte si našeho průvodce pro perfektní přestávku!

Dopolední pauza

Výzkumníci z Baylorské univerzity v Texasu týden sledovali téměř 100 kancelářských pracovníků a studovali vliv pracovních přestávek. Zjistili, že nejlepší čas pro přestávku je před obědem, během dopoledne.

Lidé, kteří si udělali dopolední přestávku od práce, si nestěžovali tolik na bolesti hlavy, zad nebo na problémy s vyschlýma a unavenýma očima jako ti, kteří dopoledne pracovali bez přestání. Výzkumníci z Baylorské univerzity dále ukázali, že přestávky, vyšší spokojenost z práce a nižší emoční únava jsou navzájem propojené.

Vyhněte se rutině a rozvrhněte si čas na přestávky

Zapomenete často na protáhnutí se? Naplánujte si přestávku! Studie ukázaly, že lidský mozek je schopen se soustředit na jednu a tu samou činnost 45 minut, než si musí odpočinout. Nastavte si budík po 45 minutách a udělejte si krátkou 10minutovou přestávku - projděte se po kanceláři, skočte si pro vodu, čaj nebo kávu anebo si pročistěte hlavu venku na čerstvém vzduchu.

Nezapomínejte, že krátké přestávky nabízejí způsob, jak se vyhnout rutině pracovních dní. Pokud máte sedavé zaměstnání, tak o přestávce buďte fyzicky aktivní. Naopak, pokud máte fyzicky náročné zaměstnání, tak přestávku využijte k odpočinku. Také zkuste střídat jednodušší úkoly s těmi těžšími. Práce na triviálních úkolech pak může v podstatě představovat tolik potřebnou přestávku od práce na těch náročnějších.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...