Výškově nastavitelný stůl se vám přizpůsobí a zvýší efektivitu práce

Výškově nastavitelný stůl se vám přizpůsobí a zvýší efektivitu práce

Sedí se vám u kancelářského stolu pohodlně? Pokud vás často přemáhá únava, trpíte bolestmi zad nebo se vám hůř dýchá, pravděpodobně nedodržujete zásady správného sezení nebo zkrátka potřebujete během dne kompletně změnit polohu. To umožní výškově nastavitelné stoly.

Při volném položení rukou na stůl by měl být v lokti sevřen pravý úhel. Stejně jako mezi stehnem a lýtkem. Pokud se vám stále nedaří zaujmout tu správnou polohu, problém bude pravděpodobně ve výšce stolu. Nastavitelný kancelářský stůl se vám bez problémů přizpůsobí. Snadno a rychle změníte výšku desky, což vám umožní zaujmout pohodlnější polohu.

Střídejte polohy, bude se vám pracovat lépe

Proč strávit celý den vsedě, když můžete snadno polohu měnit? Díky stolům s polohovatelnou deskou máte možnost naslouchat svému tělu a upravovat pracovní pozici podle potřeby. Při střídání poloh dochází k zapojování odlišných svalů (zejména zad a nohou) a práce vestoje podporuje krevní oběh. To znamená více kyslíku pro mozek – a tedy i lepší soustředění, vyšší efektivitu a méně únavy.

Výhody výškově nastavitelných stolů

  • Rychlé a snadné přizpůsobení výšky pro konkrétního člověka. Tuto možnost oceníte zejména v případě, střídá-li se u jednoho stolu v průběhu týdne více lidí.
  • Jednoduché přizpůsobení výšky při změně polohy během práce. Střídání pozic má mnoho přínosů:
    • prevence bolestí zad, snížení zátěže zádových svalů,
    • podpora krevního oběhu,
    • lepší spalování kalorií, potažmo úbytek na váze,
    • větší objem plic důležitý při častém mluvení (telefonický kontakt se zákazníky apod.).
       

„Je důležité, abyste během dne střídali polohu vsedě a vestoje,“ říká Anna Millbourn Olanderová, fyzioterapeutka a specialistka na ergonomii. „Budete-li mít stůl s nastavitelnou výškou pracovní desky, měnit polohu můžete snadno – práce vsedě by neměla být delší než dvě hodiny. Dělejte si přestávky a využijte je k protažení nohou. Čím méně času strávíte sezením bez možnosti protažení, tím menšímu riziku kardiovaskulárních onemocnění a cukrovky se vystavujete.“

Během práce můžete zlepšovat svou fyzickou kondici

Zkuste si tedy ke své práci alespoň na hodinu stoupnout. Zpočátku se vám to možná bude zdát zvláštní, ale časem se pro vás změna poloh stane přirozenou součástí a také oživením pracovního dne. Stání u stolu vám zpříjemní ergonomická protiúnavová položka, která poskytne vašim nohám větší pohodlí a uleví i kolenům a zádům.

Při práci na počítači můžete dokonce i cvičit. Stačí si pod chodidla umístit balanční podložku, která aktivuje svaly zad a nohou a také zlepšuje držení těla. Prospěje navíc i vašemu soustředění. Další možností je pořízení skladného chodicího pásu bez držadel, jehož rychlost se automaticky přizpůsobí vašemu tempu.

Nechcete u stolu stát? Zkuste alespoň aktivně sedět

Takto zásadní změna polohy vám nevyhovuje? Vyzkoušejte alespoň jiný způsob sezení. Klasickou kancelářskou židli občas vyměňte za balanční míč nebo za sedlovou židli, která napomáhá sedu ve správné a tělu přirozené poloze. Sníží se tak zátěž na oblast šíje, ramen a beder.

Prohlédněte si naše výškově nastavitelné stoly

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...