Výběru vybavení restaurace věnujte dostatek času a zaměřte se především na kvalitu

Výběru vybavení restaurace věnujte dostatek času a zaměřte se především na kvalitu

Chystáte se otevřít nový bar či restauraci nebo jen rekonstruovat stávající provozovnu? Pravděpodobně už víte, že jde o nemalou investici a ještě před finálním nákupem vybavení restaurace se vyplatí vše promyslet a do puntíku naplánovat. Víte, kolik jídelních stolů nebo barových židlí budete potřebovat?

Můžete si najmout interiérového designéra nebo se do plánování pustit sami. Mějte ale na paměti, že je třeba se zaměřit především na efektivní využití prostoru a kvalitní nábytek.

Barové židle by měly umožňovat snadnou manipulaci

Bude-li součástí restaurace také bar, nezapomeňte vybrat vhodné barové židle. Nejprve zjistěte, jak vysoké modely potřebujete, a pak se zaměřte jejich materiál a vzhled. Ten by měl korespondovat se stylem zařízení restaurace či baru. Budou barové židle dřevěné, kovové s koženkou či plastové? V každém případě uvažujte o otočné variantě. Manipulace pak bývá snazší než v případě posuvných barových stoliček.


Dostatek pozornosti věnujte také nákupu jídelního stolu a klasických židlí. Vyberete si spíš už sladěné jídelní sestavy, nebo se do kombinování pustíte sami? Počítejte s již existujícím vybavením restaurace, tedy například s podlahou, obklady či okny, a vyberte nábytek korespondující s okolím. Obzvlášť v případě dřevěného dekoru je snadné šlápnout vedle a zkombinovat barvy dřeva, které k sobě nepasují. Proto si vždy zapůjčte vzorník dřevěných dekorů a přikládejte jej k podlaze či k oknům.

Nábytek na zahrádce musí být dostatečně odolný

Samozřejmostí při výběru jídelních židlí a stolů by pak mělo být upřednostnění kvality před nízkou cenou. Nábytek bude využíván denně a ne vždy právě vybíravým způsobem. Skřípající židle či viklající se stůl na strávníky dobrý dojem neudělá.


Disponuje-li vaše restaurace také venkovní zahrádkou, nezapomeňte vybrat kvalitní zahradní nábytek. Přírodní materiály dobře vypadají, ale pokud chcete, aby dlouho vydržely, péče o ně bývá náročná.


Proto uvažujte spíš o syntetice. Elegantně vypadají třeba stoly a křesla z umělého ratanu. Ten je navíc bezúdržbový, stálobarevný a lehký. To se hodí třeba v případě, kdy je potřeba každý večer nábytek uklidit do útrob restaurace.

Nejen jídlo, ale vybavení si hosté zapamatují

Obsluha, kvalita, chuť i vzhled pokrmů mají vliv na dojem návštěvníků vaší restaurace. Důležité je ale i to, jak se v jejím interiéru cítí a zda jim vybavení připadá dostatečně kvalitní a pohodlné. Proto jeho výběr nepodceňujte.

Produkty pro restauraci

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...