Výběr počítačového stolu: nejprve si ujasněte, co všechno od něj očekáváte

Výběr počítačového stolu: nejprve si ujasněte, co všechno od něj očekáváte

Ať už pracujete z kanceláře, nebo z domova, musíte vybrat ten správný pracovní stůl. A pokud většinu vašeho dne tvoří práce na počítači, měl by to být vhodný stůl právě pro počítač.

Víte, jaký počítačový stůl pro vás bude nejlepší? Záleží nejen na jeho kvalitě, ale především na vašich preferencích. Každý požaduje od stolu určeného k práci na počítači něco jiného.

Nejprve si ujasněte, kolik peněz jste ochotni do nového stolu investovat

…a pokud jde o stůl do kanceláře, tak jaký budget vám na něj poskytne zaměstnavatel. Ceny počítačových stolů se mohou znatelně lišit v závislosti na materiálu i velikosti. 

Dalším důležitým aspektem jsou vaše požadavky. Počítačové stoly nabízejí různé vychytávky, ale pokud skoro nic nevyužijete, je zbytečné pořizovat drahý a do detailů vyladěný stůl. Chcete vyvýšený podstavec na monitor či vysunovací poličku na klávesnici? Jestli pracujete na notebooku, pravděpodobně nebudete potřebovat speciální polici pro počítačovou jednotku.

Vezměte také v úvahu, kolik prostoru můžete kancelářskému stolu věnovat. Podle toho se pak budou řídit jeho požadované rozměry a také tvar. Kromě klasických stolů jsou populární i ty ve tvaru písmene L nebo U. Stoly připomínající písmeno L dokážou efektivně využít kout místnosti a přitom nabídnou více prostoru než ty klasické – lineární. V takovém případě máte vše po ruce. Podobné je to u stolů ve tvaru písmene U. Ty nabízejí ještě více pracovního prostoru – logicky ale také více místa vyžadují.

Na pracovním stole nešetřete: kvalita se vyplatí

Počítačový stůl může nabídnout také úložný prostor – zásuvky, poličky a skříňky. To vše ale můžete dokoupit i zvlášť, třeba kancelářské regály nebo kontejner se zásuvkami.

 

Zásuvky ke stolu na počítač

 

Jako u veškerého vybavení i u kancelářských stolů je samozřejmostí, že za kvalitu si připlatíte. Příliš levné stoly se mohou časem rozklížit, nemluvě o nekvalitní povrchové úpravě v podobě nepříliš silné dýhy a podobně.

Pokud vás nijak nelákají klasické masivní stoly, přemýšlejte o těch kompaktnějších. Co třeba stůl s nastavitelnou výškou desky? Když vás přestane bavit sezení, můžete při práci klidně i stát – nastavitelný stůl na počítač vám to umožní.

Pracovní stůl by vám měl při práci pomáhat

Ač se to nezdá, právě i na výběru toho správného počítačového stolu může záviset vaše výkonnost a efektivita práce. Proto mu věnujte dostatek času. V budoucnu se vám vynaložené úsilí (i finance) určitě vrátí.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...