Paravány zútulní a celkově vylepší vaši kancelář

Přemýšlejte, co by vaši kancelář zútulnilo a vylepšilo. Pomůže paraván

Jak se na svém pracovním místě cítíte? Pokud by se vám pracovalo lépe za trochu jiných podmínek, zkuste to probrat se zaměstnavatelem. Možná stačí přidat pár doplňků.

Nálada i duševní pohoda hraje v případě zaměstnance důležitou roli. Nebude-li si u svého stolu připadat komfortně, může to mít vliv i na pracovní výkon.

Pohodlnější sezení zajistí kancelářské křeslo

Vadí-li vám nedostatek soukromí nebo nadměrný hluk, uvažujte o paravánu. Některé modely jsou určeny k postavení na podlahu, jiné se jednoduše připevňují ke kancelářskému stolu. Pomáhají snadno a s minimální finanční investicí rozdělit rozměrné prostory na menší oblasti.


Látkové paravány omezí šíření hluku a i v open space tak díky nim dokážete vytvořit klidnější koutek. Navíc je lze využít i jako nástěnku. Vybírat můžete z různých barev a velikostí.


Jak se vám sedí v kancelářské židli? I její kvalita a vhodnost pro celodenní sezení může hrát roli. Židle by měla být ergonomická a poskytovat tělu oporu. Pokud vám nevyhovuje, můžete uvažovat o kancelářském křesle, které dokáže nabídnout více pohodlí.

Udělejte si pořádek nejen v šanonech

Zjistěte také, zda u stolu sedíte správně. V podkolenní jamce by vaše lýtko a stehno mělo svírat pravý úhel a stejně tomu má být v loketní jamce. Právě nesprávný styl sezení může způsobovat únavu a nechuť k práci. Pomůže výškově nastavitelný stůl, který se dokáže snadno a rychle přizpůsobit vašim potřebám. Díky němu lze při práci dokonce i stát.


Vaše nespokojenost může pramenit i z toho, že nemáte dostatek osobního prostoru. Je váš stůl zarovnaný šanony, kancelářskými potřebami a nejrůznějšími dokumenty? Pak požádejte o úložný prostor. S uskladněním menších položek pomůže zásuvkový kontejner, na šanony a boxy bude nejlepší kancelářská skříň nebo policová knihovna.


A co teplota v kanceláři, vyhovuje vám? Pokud je nastavována centrálně a vy většinou trpíte zimou, navrhněte elektrický přímotop. Ten namíříte pouze na sebe a ostatní pracovníky tak ovlivníte jen minimálně.

Bez obav zaměstnavateli sdělte, co potřebujete

V případě nevyhovujících podmínek v kanceláři se nebojte ozvat a požádat zaměstnavatele alespoň o drobná vylepšení. Pro něj to pravděpodobně nebude velký problém a vaši náladu i pracovní výkonnost to změní k lepšímu.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...