Paletové regály ve velkoskladu

Průvodce: který paletový regál vybrat do vašeho skladu?

Správný paletový regál a promyšlené uspořádání skladu zefektivňují logistiku a pomáhají snižovat firemní náklady. Pro dosažení nejlepších výsledků je důležité zvolit paletový systém, který vyhovuje vašemu podnikání, vybudovat plynulý tok zboží a klást důraz na bezpečnost. Dobře fungující tok zboží do skladu a ze skladu vyžaduje plánování a dobrý paletový systém, který lze přizpůsobit podnikání, případným změnám potřeb skladování a podmínkám skladu. Při práci s paletami a těžkým zbožím jsou zásadní vysoká bezpečnost a kvalitní regály.
Skladníci manévrují s vysokozdvižným vozíkem ve skladu s paletovými regály.

Vytvoření optimálního skladového toku

Začněte s místy nakládky a vykládky a podle toho přizpůsobte rozmístění paletových regálů, abyste vytvořili dobrý skladový logistický systém s plynulou manipulací. Zejména ve velkých skladech je důležité rychle vyložit zboží před příchodem další dodávky, proto je vhodné zvolit řešení, která zvládnou manipulaci s velkým objemem zboží.


Je také důležité analyzovat sortiment a zjistit, které výrobky se prodávají nejrychleji a které mají nižší obrat. Položky s vysokou frekvencí prodeje umístěte na nejsnáze dostupná místa, aby měly co nejkratší cestu skladem. Zajistěte dostatek prostoru pro bezpečnou přepravu pomocí vysokozdvižných vozíků, paletových vozíků a vozíků na palety.

Hmotnost a rozměry zboží

Z hlediska bezpečnosti je důležité, aby paletový regál nenesl větší hmotnost, než pro jakou je určen. Paletové regály by měly být opatřeny tabulkami nosnosti s uvedením povoleného zatížení na sekci regálu.

Kromě celých palet lze do regálů nakládat i poloviční palety. V takovém případě musí být k nosníkům připevněny další nosníky pro poloviční palety.

Maximalizace objemu skladu

Zatížení na výšku. Vhodná výška paletových regálů závisí na konstrukci skladu a výšce stropu. Paletový regál s nastavitelnými nosníky v malých rozestupech umožňuje přizpůsobení potřebám skladování. Možná budete potřebovat další úložný prostor pro položky, jako jsou krabice, které nevyžadují stejnou výšku jako plně naložená paleta. Nainstalujte nad nosníky rošt nebo regálovou polici, a získáte úložný prostor pro nepaletované zboží. Se správným uspořádáním interiéru skladu je veškerý prostor optimálně využit.

Dva paletové regály zády k sobě, známé také jako dvojité regály, šetří místo, protože mezi nimi není žádná ulička.

Ve velkých logistických skladech mohou mobilní paletové regály a pushback regály zefektivnit skladové procesy.

Plánujte dlouhodobě a vybudujte sklad, který nebude třeba dlouho měnit, nebo postavte základ, který lze rozšířit podle toho, jak rostou potřeby skladování. Podle potřeby lze přidávat další sekce.

Získejte pomoc od našich odborníků, abyste zajistili, že vaše nové skladové řešení bude uspokojivě fungovat.
 

Optimalizujte sklad s pomocí našich expertů
Pracovník skladu používá výsuvnou jednotku na paletovém regálu.

Využití potenciálu paletových regálů

Bezpečnost ve skladu

Bezpečné pracoviště je nesmírně důležité a při plánování skladu je třeba zohlednit bezpečnostní aspekty, aby se předešlo nehodám. Snažte se například soustředit veškeré ruční vychystávání na jedno místo a pokud možno omezte provoz vysokozdvižných vozíků v místech, kde se pohybují lidé. Označte trasy pro vysokozdvižné vozíky a pěší zóny. Vyhledejte a opravte skrytá nebo špatně viditelná místa ve skladových prostorách.

Minimalizujte rizika pomocí různých typů ochrany:

Roční kontrola skladu

Zajistěte, aby paletový regál splňoval bezpečnostní požadavky a normy v oboru! Kontroly by měly být prováděny po instalaci. Pravidelné kontroly by měly být prováděny za účelem zachování bezpečného prostředí pro zaměstnance a zajištění souladu s platnými předpisy. Tyto kontroly musí být zdokumentovány.

Paletový regál ULTIMATE, základní část s prostorem pro 9 palet

Zeptejte se nás na paletové regály!

Pokud potřebujete pomoci s plánováním vašeho skladu, můžete nás kontaktovat. Náš tým prodeje má rozsáhlé znalosti o optimalizaci skladů a rád vám pomůže!


Paletové regály Ultimate - Základní sekce a přídavné sekce

Příslušenství k paletovým regálům ULTIMATE

Časté dotazy

Europaleta má rozměry 800 × 1 200 mm a výšku 144 mm.
Poloviční paleta má rozměry 800x600 mm, což je polovina velikosti europalety.
Palety na jedno použití nejsou obecně schváleny pro regály. Aby se zabránilo přebalování zboží, lze položky na jednorázových paletách umístit na horní část europalety nebo paletové nosníky.
Nejběžnějším typem je vysokozdvižný vozík s protiváhou.
Paletové regály by měly být opatřeny tabulkami označujícími maximální zatížení na sekci a úroveň zatížení. Pokud platí stejné hmotnostní limity pro všechny úrovně a sekce regálu, postačí značky na regálových stojinách.
Výšku skladu lze efektivně využít a zboží je vždy snadno dostupné. Pomocí paletových regálů lze vytvořit bezpečné pracovní prostředí.
Zboží na paletách se ukládá přímo na podlahu a skládá se vertikálně na sebe.
Zboží na paletách je naskládáno za sebou bez uliček mezi nimi, čímž se efektivně využívá prostor. Palety se stohují podle zásady FILO - First-In, Last-Out.
Paletový regál, paletový regálový systém a regál jsou různé názvy pro stejnou věc - regál pro skladování palet se zbožím.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...