Koš na tříděný odpad ukáže ekologické smýšlení firmy

Koš na tříděný odpad ukáže ekologické smýšlení firmy

Především firmy by se v dnešní době měly zamyslet nad tím, co mohou pro planetu Zemi udělat. Nemusí jít o nákladné a časové náročné zásahy – začít lze postupně.

Na WC v kancelářích nechte instalovat splachovadla s možností nižšího průtoku vody. Tiskněte jen nezbytné dokumenty – a to na recyklovaný papír. Často přitom stačí online verze dokumentu. A přijmout lze i další opatření. Jaká?

Nakupte koše na tříděný odpad

Třídění odpadu by už v kancelářích mělo být samozřejmostí. Mají vaši zaměstnanci k dispozici koše na tříděný odpad? Pokud ne, pokuste se to co nejdříve napravit. Zajistěte dostatek nádob a rozmístěte je tak, aby k nim pracovníci neměli daleko. Obáváte-li se, že takové kontejnery naruší vzhled vaší kanceláře, vězte, že nabídka košů zahrnuje i elegantní varianty, které prostoru nijak neuškodí. Co třeba několik spojených nádob z nerezové oceli? Další možností je laminovaná skříňka se zásuvkami.


Kromě nákupu vybavení se také ujistěte, zda je správně používáno. Poučte všechny jak třídit odpad a úklidovou firmu pak informujte o nutností jeho roznesení do správných kontejnerů.


Vyjma kancelářských budov lze samozřejmě třídit běžný odpad také v dílnách či ve skladu. Zajistěte, aby to zaměstnanci neměli od svých pracovních stolů či regálů daleko k nádobám s tříděným odpadem.

Stojany na kola by neměly chybět

Podpořte zaměstnance v ekologičtější dopravě na pracoviště tím, že pro ně instalujete stojany na kola. Pokud se budou nacházet před budovou, měly by mít nad sebou přístřešek. Vybrat lze i stojan, jehož součástí už stříška je.


Začněte pořízením stojanu na několik kol a zaměstnance informujte o tom, že jej mohou využít. Při vysokém zájmu lze vždy dokoupit další modely. Vybírat můžete z různých typů a barev, aby stojan před budovou vypadal stylově.

Jako firma jděte zaměstnancům příkladem

I malé kroky a nepatrné zásahy mohou pomoci životnímu prostředí. Obzvlášť pokud se vaše firma časem bude v této problematice posouvat a dokáže relevantně vzdělávat své zaměstnance o problematice ekologie.

Koše na tříděný odpad

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...