Pracovní nářadí a pomůcky je třeba efektivně skladovat

Pracovní nářadí a pomůcky je třeba efektivně skladovat

Panuje ve vašem skladu či v dílně nepořádek a chaos? Jestli máte pocit, že snad nikdy nemůžete nic najít, přišel čas na generální úklid a reorganizaci prostoru.

Udělejte si v nářadí, součástkách a dalších pomůckách definitivně pořádek, který lze snadno udržovat. Pomohou mu chytré úložné prostory, jako jsou třeba skladové regály či dílenské skříně.

Nejen se skladováním nářadí pomohou kovové regály

Do kovových regálů můžete umístit větší položky, jako jsou různé součástky či krabice a boxy s nářadím. Vyberte takový model, který bude odpovídat vašim nárokům i prostorovým možnostem. Jednotlivé police lze většinou libovolně přesouvat a měnit tak vzdálenost mezi nimi dle toho, jak rozměrnou položku potřebujete uskladnit.

K základnímu policovému regálu lze navíc v některých případech dokoupit a připojit přídavné sekce, které mají stejnou kvalitu a nosnost. Vznikne tak policový systém, který se dá rozšiřovat téměř do nekonečna.

Nářadí můžete roztřídit podle typu a funkce

Nemáte kam přehledně uložit nářadí? Pomohou kovové dílenské skříně. Vnitřní uspořádání různých modelů se může lišit, ale většinou nabízejí několik polohovatelných polic a zásuvek. Dílenské skříně jsou odolné a počítá se s jejich použitím v náročných prostředích, jako jsou dílny a průmyslové provozy. Jednou z jejich výhod je také uzamykatelnost. Některé typy nářadí tak lze ochránit před krádeží či neoprávněnou manipulací.

Pokud potřebujete část nářadí pravidelně přenášet k různým strojům a do vzdálenějších koutů skladu či výroby, uvažujte o vozíku na nářadí. Jde v podstatě o skříňku s kolečky. Do jejích útrob se zásuvkami naskládáte veškeré nářadí, které byste mohli potřebovat, a to následně snadno přemístíte. Horní část vozíku lze navíc použít jako pracovní plochu, na níž můžete provádět drobné opravy.

Vytvořte si přehledný systém skladování nářadí

Pracovní nářadí by mělo být přehledně uloženo a uklizeno tak, aby každý pracovník snadno našel, co hledá. Obzvlášť když se výroba zastaví kvůli závadě stroje, je každá minuta zásadní. Proto v nářadí a pomůckách udržujte pořádek – s tím vám pomohou úložné prostory určené právě pro sklady a výrobu.

Skladové regály a dílenské skříně

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.