Kovové regály vám pomohou skladovat elektroniku

Manipulační vozík a regály s boxy využijete při skladování elektroniky

Plánujete do portfolia svého obchodu přidat také elektroniku nebo zakládáte nový sklad či e-shop s tímto segmentem? Pak myslete na to, že jde o druh zboží, s nímž je většinou třeba zacházet opatrně. I jeho skladování má svá specifika.

 

Menší součástky i kompletní spotřebiče mohou vyžadovat speciální podmínky skladování. Myslete na vhodnou teplotu a také na citlivou manipulaci.

Elektroniku mohou poškodit výkyvy teplot

Především počítačům, notebookům a monitorům neprospívají výkyvy teplot a vyšší vlhkost. Materiály, které tyto výrobky obsahují, jako je plast, hliník či lithium, mají totiž různou tepelnou rozpínavost a vodivost. A kde se v suchém skladu bere vlhkost? Ta také souvisí se změnami teplot.


Může dojít ke kondenzaci vlhkosti uvnitř zařízení a tím pádem k jeho poškození nebo snížení životnosti. Trpět bude především baterie, ale i další součástky. Nedoporučuje se ani trvalé skladování v extrémně nízkých či vysokých teplotách. Elektronika je navíc náchylná i k mechanickému poškození a nemusí dobře snášet necitlivé zacházení, proto je třeba ji pečlivě kontrolovat při příjmu do skladu i při vydávání.

Kovové regály poskytnou stabilitu

Podařilo se vám již zajistit vhodné vnější podmínky pro skladování elektroniky? Celý proces skladování, ale i přijímání a vydávání ze skladu nyní můžete zefektivnit a učinit bezpečnějším. K přemisťování elektroniky využívejte raději manipulační vozík než ruční přenášení.


Kompletní spotřebiče i elektronické součástky můžete skladovat například v kovových regálech. Vyberte takovou variantu, která bude vyhovovat rozměrům vašeho skladu i typu zboží. Jde-li o položky na paletách, volte paletové regály, které jsou svými rozměry přizpůsobené šířce klasických palet. Základový kovový regál lze navíc libovolně rozšiřovat přidáváním dalších sekcí, které mají stejnou kvalitu a vlastnosti.

Drobnosti naskládejte do plastových boxů

Při skladování menších součástek využijete plastový box s víkem. Vyberte takovou velikost, která bude vhodná jak pro rozměry a množství konkrétních součástek, tak i pro rozměry regálů. Můžete vybírat z různých barev boxů.


Chcete-li ale mít okamžitý přehled o zbývajícím množství zboží, volte průhlednou variantu. K lepší přehlednosti pomůže štítkování boxu, a to s jasně daným systémem a pravidly. Nepostradatelným pomocníkem se v tomto případě stane štítkovač.

Nepodceňte pravidla skladování elektroniky

I když máte dostatek zkušeností se skladováním nejrůznějších položek, přesto věnujte pravidlům skladování elektroniky větší pozornost. Jde o výrobky náchylné k poškození, jejichž hodnota bývá vysoká.

Kovové skladové regály

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...