Vozík na nářadí pomůže lépe uspořádat váš autoservis

Jak efektivně uspořádat vybavení autoservisu? Pomůže třeba vozík na nářadí

Vládne ve vašem autoservisu větší či menší chaos? Práce v neuspořádaném prostředí, kde je potřeba neustále něco hledat, může vést k chybám a nespokojenosti zaměstnanců. Přemýšlejte proto o lepším uspořádání.

Pátrání po tom správném nářadí dokáže zabrat spoustu času. Zajistěte, aby mechanici vše snadno a rychle našli a nemuseli ztrácet cenné minuty. Pomohou třeba speciální skříňky na nářadí.

Veškeré nářadí můžete uložit do kovové skříňky

Uvažujte o zřízení nových úložných prostor, které pomohou roztřídit různé druhy vybavení. Hodit by se mohla například odolná kovová skříňka na nářadí. Do různých polic a zásuvek lze umístit většinu druhů nářadí, které budete v servisu potřebovat. Skříňku navíc můžete zamknout a zabránit tak přístupu nepovolaných osob.


S uskladněním i přepravou nářadí po provozovně pomůže šikovný vozík na nářadí. Nemusíte tak nářadí nosit v brašně, stačí k autu přivézt celý vozík. Jeho úložný prostor je rozdělen na několik částí. Větší položky umístěte do skříňky a ty drobnější do některé ze zásuvek. Vršek vozíku navíc slouží jako pracovní plocha pro drobné opravy.

Regál na pneumatiky by ve vašem servisu neměl chybět

Skladujete vyměněné pneumatiky klientů v klasických regálech? Takový způsob nebývá vždy efektivní, protože klasické modely nejsou pro rozměry pneumatik přizpůsobené. Hodit by se tak mohly speciální regály na pneumatiky a disky.

Jednotlivé typy regálů se liší svou kapacitou i rozměry, konkrétní model tedy vybírejte především dle prostorových možností a potřeb. A pokud zjistíte, že je jejich kapacita vyčerpaná, nabízejí některé modely možnost připojení přídavných sekcí, které mají stejné vlastnosti a kvalitu jako sekce základní.  Vybrané regály určené na uskladnění pneumatik lze díky kolečkům navíc snadno přemisťovat kam je zrovna potřeba.

Pneumatiky převezete na paletovém vozíku

Těžší součástky, například motory nebo více kusů pneumatik, můžete po větším servisu snadno převážet třeba na rudlu či paletovém vozíku. Nezapomínejte ale, že by mohl vzniknout problém s překonáváním vyšších prahů a dalších překážek. S tím pomůže nájezdová rampa. Efektivnější skladování a přemisťování nářadí i součástek ušetří spoustu času i námahy.

Pro efektivnější uspořádání autoservisu

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...