Tak trochu jiná recepce: Vybavte tu svou zajímavými designovými kousky

Tak trochu jiná recepce: Vybavte tu svou zajímavými designovými kousky

Recepce je vstupní branou do vaší společnosti. Je tím prvním, co váš host, obchodní partner či nový zaměstnanec uvidí – a jak je známo, první dojem je důležitý. Chcete, aby bylo okamžitě jasné, že jste moderní a perspektivní firma? Pak se vám budou hodit naše tipy na 5 designových vychytávek, které by ve vaší recepci neměly chybět.

 

Věnujte vybavování recepce dostatek času a péče. Každý nově příchozí si ji prohlédne. Někdy v ní dokonce bude muset několik minut čekat. Zpříjemněte návštěvám tento čas.

Originální křesla či věšáky upoutají pozornost

Čím můžete recepci ozvláštnit? Začněte výběrem barev. Ty by měly být spíš uklidňující, vyhněte se tedy těm sytým a křiklavým. Dobře bude vypadat šedá, světle zelená, světle modrá a další pastelové barvy. Nehodí se naopak sytě růžová či oranžová a obejdete se i bez červené. Zvolte nejprve barvu výmalby a až poté se zaměřte na nábytek a doplňky.


Nezapomeňte recepci vybavit také nábytkem určeným pro hosty. Hodit se budou pohodlná křesla s konferenčním stolkem. První vychytávkou jsou tedy designová křesla a hlavně jejich zajímavé kombinace. Bez problémů seženete křesla různých tvarů a velikostí. Různorodost ve stylu každý pes jiná ves je vítána. Pokud nejste tolik odvážní, hledejte křesla, která budou mít alespoň něco společného (tvar, barvu nebo velikost).


Designový konferenční stolek také nesmí chybět. Zaujme třeba stůl z betonu nebo žuly. Obdiv jistě vzbudí silný plát masivního dřeva na kovových nohách. A proč rovnou nepořídit špalek místo stolu?

Obrazy a správné osvětlení dotvoří příjemnou atmosféru

A co dál? Chybět by neměly ani vychytané věšáky na kabáty. I tady je z čeho vybírat. Zapomeňte na klasické stojací věšáky a zaostřete se na zajímavější kousky. Co třeba věšák, který připomíná rozvětvený strom či tvar hlavy jelena? Kabáty se jednoduše pověsí na větve či paroží.

 

Pohodlná křesla do recepce

 

Zaměřte se i na osvětlení. Pokud je to možné, vybavte recepci kromě stropního světla i několika dalšími světelnými zdroji. Návštěvníci či recepční by měli mít možnost měnit intenzitu osvětlení dle denní doby či momentální nálady. Silné a neměnné světlo z jednoho zdroje nemusí být příjemné. Při výběru jednotlivých lamp si navíc můžete opět nápaditě vyhrát. Co třeba neobvyklé designové lampy v různých velikostech a barvách?


Ve stylové recepci by neměly chybět ani obrazy. Celý interiér pak působí útulněji a příchozí se v něm budou cítit dobře. Další možností jsou zajímavé umělecké fotografie a koláže související s předmětem činnosti firmy. Na zajímavosti mohou prostoru přidat i různé nástěnky a vitríny.

Uveďte hosty do příjemného a podnětného prostředí

Recepce nemusí být neutrálním prostorem se strohou výbavou. Ukažte návštěvníkům, že vaše firma se nebojí designu, inovací a zajímavých nápadů. Sterilním recepcím s až tísnivou atmosférou už odzvonilo.

Vybavení recepce

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...