Porady vestoje? Mají tři překvapivé výhody!

Tři výhody pořádání schůzek vestoje

Máte vy a vaši kolegové během týdne mnoho schůzek? Pak můžete hodně získat, když některé z nich uspořádáte vestoje. Se zasedacím stolem vestoje můžete být jak efektivnější, tak dosáhnout lepších výsledků na svých schůzkách - a také dostat pohyb do každodenního života. Zde si můžete přečíst více o výhodách schůzek vestoje a o tom, proč by se měly stát součástí vašeho pracovního dne.
Dva lidé hovoří u jednacího stolu

1. Schůzky jsou kratší a věcnější

Pokud chcete získat čas, jsou schůzky vestoje jasnou volbou. Podle výzkumu (Dahl1) jsou porady, na kterých účastníci stojí, v průměru o 34 % kratší, než když sedí. Protože je poněkud nepohodlné delší dobu stát, stávají se porady ve stoje soustředěnějšími, a proto také relativně krátkými. Schůzky vestoje jsou nejefektivnější, pokud trvají přibližně 20-25 minut, pokud by schůzka trvala déle, je nejlepší střídat sezení a stání.

2. Podporují spolupráci a kreativitu

Spolupráce ve skupině je snazší, pokud všichni stojí na nohou. Výzkumy ukazují (Lehman²) větší zapojení lidí, kteří pracují a zároveň stojí. Je také patrný nárůst sdílení informací a nápadů s ostatními. A protože jsme bdělejší a mozek pracuje efektivněji, když se postavíme na nohy, máme všechny důvody uspořádat příští schůzku vestoje.

Jedna osoba sedí a jedna stojí u výškově nastavitelného konferenčního stolu.
Muž a žena stojí u výškově nastavitelného jednacího stolu

3. Méně zatěžují tělo

Dlouhodobé sezení v klidu může způsobovat zátěž pro tělo. S s výškově nastavitelným jednacím stolem můžete vy i vaši kolegové snadno střídat sezení a stání, čímž se vyhnete statické zátěži. S větší variabilitou také následuje menší zatížení zad, krku a ramen, což posiluje pohodu a usnadňuje pod&

Vše, co potřebujete pro schůzku vestoje

Co je tedy potřeba, aby schůzka, při které stojíte prakticky fungovala? Nejlepší je mít zasedací stůl, který je vhodný pro zasedání vsedě i vestoje. Může být také dobré mít po ruce tabuli, která všem usnadní přehled, a podložky pro stání, které uleví tělu. Nebojte se kombinovat s mírně vyššími židlemi nebo stoličkami, aby účastníci mohli občas střídat stání s polosedem.

Zdroje:

¹ Dahl, M. (2014) "Work Smarter: Meetings Are 34 Percent Shorter If You’re Standing Up" The Cut [online] available from: https://www.thecut.com/2014/05/work-smarter-for-shorter-meetings-stand-up.html
² Lehman, S. (2014) "Standing meetings may improve group productivity" Reuters [online] available from: http://www.reuters.com/article/us-psychology-group-meetings-productivit-idUSKBN0EV29V20140620

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...