Několik tipů, jak vytvořit příjemnou kavárničku přímo v kanceláři

Několik tipů, jak vytvořit příjemnou kavárničku přímo v kanceláři

Práce jednoho vyčerpá a je v podstatě nereálné očekávat od zaměstnanců nepřetržité soustředění po celou pracovní dobu. Právě naopak – rozptýlení a odpočinek může mít na produktivitu práce příznivý vliv. Stejně jako káva a další občerstvení. Zkombinujte na pracovišti příjemné s užitečným a vytvořte relaxační a kávový koutek v jednom.

 

Kavárnička v kanceláři? To je sen téměř každého zaměstnance. A nemusí být tak těžké jej splnit. Díky kvalitní kávě zdarma a příjemnému posezení se budou někteří zaměstnanci do práce těšit.

Jak vybrat kávovar? Třeba i dle náročnosti jeho údržby

Základem každé kavárny – i té kancelářské – je kvalitní kávovar. Jeho výběr ale pečlivě promyslete. Čím složitější obsluha a údržba kávovaru bude, tím častěji budete řešit poruchy. Určete, kdo se o kávovar bude starat, odvápňovat jej a čistit.


Zaměstnance poučte o údržbě po každém použití – například o profouknutí píšťaly na pěnění mléka. Další možností je pronajmout si kávovar od externí firmy, která se postará i o jeho servis a případnou výměnu. Větší společnosti mohou uvažovat o skutečné kavárně se specializovanými zaměstnanci.

Ke kavárně patří stolky a pohodlná křesla

Kávovar máte? Nyní vytvořte prostor pro příjemné a klidné vychutnání dobré kávy. Ano, někteří zaměstnanci si ji odnesou ke stolu a vypijí při práci. Jiní si ale rádi odpočinou a načerpají nové síly. Pohodlné posezení by proto nemělo chybět. Můžete pořídit standardní jídelní židle. Lepší ale budou pohodlné barové židle, křesla či pohovky. Chybět samozřejmě nesmí ani jídelní stolky.

 

Kancelářská kavárnička a jídelní kout

 

Kancelářská kavárnička by měla být stranou od pracovních míst – tak, aby případný hovor či hluk při mletí kávy nerušil ostatní. Ideální je rozšířit již existující kuchyňku právě v kavárnu. Pokud vám to prostory neumožňují, oddělte kavárničku od zbytku pracoviště paravánem.

Nezapomeňte svou firemní kavárničku pravidelně zásobovat kvalitní kávou, ale také plnotučným mlékem, cukrem, sirupy a případně i něčím na zub. Zkuste přemýšlet alespoň o sušenkách či perníčkách.

Klidný koutek se skvělou kávou – to je kavárna v kanceláři

Kavárna přímo v kanceláři může pomoci s lepším výkonem zaměstnanců a především jím umožní příjemný odpočinek od práce. Vybavte ji tak, aby se v ní cítili co nejlépe. Pohodlné posezení a kvalitní kávovar je samozřejmostí.

Vybavení pro malou kavárničku v kanceláři

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...