Různé typy regálů do skladu

Průvodce: který regál je pro vás ten pravý?

Máme širokou nabídku regálů pro různé účely, ale které byste si měli vybrat pro svou firmu? S našimi flexibilními policovými regály lze snadno vyřešit většinu skladovacích potřeb, ať už se jedná o malý sklad nebo kompletní návrh interiéru velkého skladu. Je jedno jestli potřebujete jednoduchý kovový regál, nebo kompletní regálový systém, který lze donekonečna rozšiřovat. Máme na výběr z mnoha produktových řad dle vašich potřeb.
Skladníci přesouvají zboží ze skladových regálů

Jakou zátěž by měla police regálu vydržet?

Lehké zatížení

Základním požadavkem při výběru regálu je, aby unesl zboží, které na něm má být uloženo, aniž by se zhroutil. Pokud se jedná o lehčí předměty, jako jsou knihy, pořadače a archivační krabice, postačí police s maximální nosností 150 kg na jednu úroveň police. Jednoduchý plechový regál je praktický i odolný a funguje stejně dobře v kanceláři jako ve skladu. Doporučujeme například regál FIRST.

 

Střední zatížení

Pokud je úložný regál určen pro poněkud těžší předměty, je vhodnou volbou hmotnostní třída 170-190 kg na jednu úroveň police. Tyto regály jsou vhodné pro skladové prostředí, ale hodí se i do kanceláří, kde je třeba skladovat o něco těžší předměty. V této hmotnostní třídě máme k dispozici regály ze série POWER a TRANSFORM.

 

Těžké zatížení

Regály do náročnějšího prostředí, jako jsou dílny a průmysl, musí vydržet až 700 kg. Pro větší stabilitu při skladování těžkého zboží je z hlediska bezpečnosti práce vhodný model s podstavcem pro přišroubování k podlaze. Zde doporučujeme regály TOUGH a COMBO.
Muž ve skladu s regály nesoucí skladovací krabici

Kde by měl být regál umístěn?

Měl by kovový regál stát volně nebo u zdi?

Pokud potřebujete mít k polici přístup ze dvou stran, měli byste zvolit stabilní konstrukci, která nevyžaduje opěru. Zadní panely lze použít k oddělení regálů, které jsou zády k sobě, nebo k ochraně před průhledem.

 

Jaké jsou parametry prostoru pro regály?

Zkoordinujte je se zvoleným regálovým systémem, abyste co nejlépe využili prostor. Většina regálových systémů má velký výběr výšky, šířky a hloubky polic. Při plánování je možné plochy plně využít. Vyhovují vám vysoké regály, které sahají až ke stropu, nebo je potřeba dosáhnout na horní úroveň polic bez pomoci palety nebo žebříku?

 

Je třeba regály často přemisťovat?

Pokud potřebujete flexibilitu, může být dobré si před nákupem zkontrolovat návod k montáži. Zvolte si například regál s předem smontovanými sloupky, u něhož stačí pouze zaháknout vámi vybrané police v libovolné výšce.

Přečtěte si pár tipů pro efektivní skladovou logistiku!

Regály na míru pro bezpečné pracovní prostředí

Díky našim flexibilním regálovým systémům najdete řešení pro většinu skladovacích potřeb. Díky regálům přizpůsobeným správné hmotnosti a oblasti využití se pracovní prostředí stává bezpečnějším i pohodlnějším. Když je ve zboží pořádek, zrychlí se vychystávání i balení, což následně zvyšuje efektivitu ve skladu.

Maximalizujte skladovací kapacitu pomocí správného typu regálů a dobrého plánování. Využijte prostor v areálu s ohledem na skladové toky a ergonomii. Sklad musí být funkční a snadno obsluhovatelný, což vede k dobrému a bezpečnému pracovnímu prostředí.


Chcete, aby vám pomohli naši odborníci?
Pracovník skladu vytahuje plastový zásobník z policového regálu

Co je třeba skladovat?

Drobné díly

Pokud je třeba skladovat menší předměty, jsou vhodným řešením regály s plastovými boxy. Poskytují dobrý přehled o sortimentu. S boxy, které jsou velikostně přizpůsobeny regálovému systému, se skladování stává efektivním a kompaktním. Plastové boxy jsou k dispozici jak pro malé díly, tak pro o něco větší položky.

 

Regály pro specifické účely

Některé předměty vyžadují skladování na míru. Příkladem jsou regály na pneumatiky, paletové regály a regály na chemikálie. Pokud si nejste jisti, který typ regálu je pro vaše účely nejvhodnější, požádejte o radu prodejce.


Chcete se dozvědět více o paletových regálech?

TIP! Flexibilní úložný systém

Regálový systém COMBO umožňuje sestavit vlastní kombinaci regálů. Doplňte je zadními lištami, panely na nářadí a pracovním stolem, a získejte tak chytré pracoviště.

  • Vhodné jako dílenský regál a regál pro průmysl.
  • Instalace bez šroubů a vrutů
  • K dispozici je řada chytrého příslušenství
  • Více polic unese až 700 kg
Regál MIX
Policový regál MIX
5 705 Kč
Obrovské skladové regály naložené těžkým zbožím
Skladový regál TOUGH
14 275 Kč

Potřebujete další typy regálů?

V naší široké nabídce regálů máme také skladové regály, které jsou odolné, ale lépe se hodí pro použití v kancelářích, archivech nebo obchodech.

Regály na šanony jsou k dispozici v mnoha různých variantách a provedeních. Pokud je regál určen k ukládání lehčích spisů a složek, postačí jednodušší typ regálu. Regál na šanony může být vhodný do mnoha prostředí - důležité je, aby jeho kapacita a konstrukce odpovídaly tomu, co má být uloženo.

Lehčí kancelářské regály může být nutné ukotvit ke stěně, zatímco mnohé silnější regály mohou volně stát a umožňují přístup z obou stran. Existují také takzvané bezšroubové regály, které lze namontovat bez šroubů.

Nástěnné regály jsou vynikající volbou pro ukládání lehčích předmětů, jako jsou například složky. Na zvolený povrch stěny se přišroubuje nosník a na něj se připevní lišty, do nichž se zavěsí police. Regály lze umístit v libovolné vzdálenosti a výšce. K dispozici jsou nástěnné regály s koncovými zarážkami nebo bez nich. Praktický a prostorově úsporný úložný prostor, který lze výhodně využít ve skladovacích prostorách.

Regály do obchodu jsou určeny k vystavení a uložení zboží v obchodech. Tyto typy regálů jsou však vhodné i pro použití v jiných prostředích, jako jsou skladové prostory, dílny a garáže.

Regály na potraviny jsou regály uzpůsobené pro skladování potravin v prostředí obchodů nebo skladů, které mají vyšší nároky. Regály jsou k dispozici v různých provedeních přizpůsobených pro chladicí nebo mrazicí prostory. Regálové police jsou obvykle schváleny pro potraviny, a proto jsou optimální v prostorách, kde je důležitá hygiena. Snadno se čistí a jsou navrženy tak, aby zachytávaly minimum prachu.

Chcete poradit, jakou sérii regálů zvolit? Uvádíme seznam nejlepších skladových regálů pro rok 2023!

Náš robustní bestseller TOUGH vydrží maximální zatížení až 1000 kg.
  • Bočnice a nosníky jsou vyrobeny z práškově lakovaného ocelového plechu s mimořádně tvrdou a odolnou povrchovou úpravou
  • Pro objemné zboží v náročném prostředí
  • Pohyblivé police, které lze snadno zavěsit a vyjmout

MIX je naše nejflexibilnější řada, která vám za vaše peníze nabídne spoustu poliček.
  • Velký výběr příslušenství
  • Pohyblivé police, které lze snadno zavěsit a vyjmout
  • Možnost volby mezi otevřeným, skrytým nebo polootevřeným úložným prostorem

FIRST je snadno sestavitelná řada regálů, která je vhodná pro skladování lehčích předmětů.

  • Police lze vertikálně nastavovat v intervalech po 40 mm.
  • Montáž zcela bez šroubů a vrutů
  • Vybaveno nožičkami, které chrání podlahu před poškrábáním

Zeptejte se nás na skladové regály!

Pokud potřebujete pomoci s plánováním skladu nebo přemýšlíte, který regálový systém je pro vaši firmu nejvhodnější, můžete nás kontaktovat. Rádi vám pomůžeme!

 

Najděte regál pro svůj sklad

Časté dotazy

Nejprve zvažte velikost požadovaných objemů. V závislosti na hmotnosti a množství je důležité, aby kapacita regálu byla přizpůsobena hmotnosti. Mohlo by být v budoucnu nutné skladování rozšířit? Ujistěte se, že jste vybrali skladový regál, který je rozšiřitelný.
Všechny naše skladové regály jsou vyrobeny z kovu, ale můžete si vybrat i modely s jinými materiály na policích. Výběr skladových regálů by měl záviset na tom, co potřebujete na regálech skladovat. Pokud například hrozí riziko úniku tekutin, měli byste mít kovové regálové panely.
Naše řada TRANSFORM s plastovými policemi je speciálně navržena tak, aby vydržela stání v mrazírnách až do -30 °C.
Přišroubování skladových regálů k podlaze je snadný způsob, jak zvýšit bezpečnost i stabilitu. Některé z našich regálů se dodávají připravené pro upevnění k podlaze pomocí šroubů.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...