Regály vybírejte dle typu skladovaného materiálu

Regály vybírejte dle typu skladovaného materiálu

Výběr správného regálu nemusí být tak lehký, jak by se na první pohled mohlo zdát. Některé univerzální typy se hodí do kanceláří i do dílen, zatímco např. paletové regály nebo regály určené ke skladování potravin jsou navrženy ke specifickému účelu a většinou splňují přísnější normy. V následujících odstavcích se zaměříme na vlastnosti nejčastěji používaných typů regálů a pokusíme se vám pomoci vybrat ten pravý, který bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám.

Kancelářské a paletové regály mohou mít mnoho rozdílných provedení a hodí se do různých prostředí. Na skladování dokumentů, desek a šanonů se nejvíce hodí lehké kancelářské regály. Na těžší předměty je však potřeba robustnější regálový systém. Při výběru regálu je nejdůležitější se řídit podle toho, co se v něm bude skladovat, zdali je k tomu uzpůsoben a hlavně, jestli má dostatečnou nosnost. Některé základní kancelářské regály je nutné ukotvit ke stěně nebo k podlaze, zatímco robustnější mohou stát bez ukotvení, díky čemuž jsou snadno přístupné z obou stran. Také existují regály, které se dají smontovat bez pomoci šroubů a vrutů.

Konzolové regály jsou navrženy k bezpečnému skladování dlouhých a těžkých materiálů, např. trubek, trámů, ocelových nosníků nebo dřevěných prken. Předměty jsou skladovány horizontálně na konzolových nosnících, aby byly dobře přístupné pro vysokozdvižné vozíky. Konzolové regály jsou uzpůsobeny i ke skladování různě dlouhých předmětů s rozdílnými hmotnostmi a lze je snadno rozšiřovat instalováním přídavných ramen nebo celých sekcí.

Paletové regály se skládají z rámů a nosníků a dodávají se bez polic, místo nich se palety pokládají přímo na nosníky. Existuje mnoho rozdílných typů paletových regálů, které se většinou liší pouze svými rozměry, avšak všechny jsou uzpůsobeny ke skladování palet v horizontálních řadách ve více patrech. K manipulaci s paletami je samozřejmě potřeba vysokozdvižný vozík.

Regály s plastovými boxy nejlépe slouží k organizovanému skladování malých předmětů, např. šroubů a jiných menších součástek. Umožnují rychlý a snadný přístup ke skladovaným věcem, přehledné uspořádání navíc minimalizuje riziko poztrácení věcí.

Prodejní regály jsou určeny do obchodů ke skladování zboží, lze je použít i k vystavení zboží potenciálním zákazníkům. Perfektně se však hodí i do skladů, dílen nebo garáží. Mají vskutku všestranné využití a snadno je lze přizpůsobit vašim individuálním potřebám.

Regály na potraviny jsou speciálně uzpůsobeny k použití v potravinářství a většinou splňují patřičné hygienické normy. K dispozici je mnoho rozdílných typů, některé jsou např. na míru navrženy do chladíren a mrazíren. Snadno se čistí a udržují, navíc zachytávají minimální množství prachu.

Regály na pneumatiky nabízejí praktické skladování pneumatik různých typů a velikostí. Jsou dostupné v různých provedeních a podle potřeby je lze rozšiřovat do výšky i do šířky.

Buďte informováni o všech produktových novinkách jako první!

Dvakrát týdně posíláme náš newsletter plný článků s produktovými informacemi, tipů v oblasti intériérového designu a informací o probíhajících slevových akcích.
Prosím vyčkejte...
Kliknutím na tlačítko "Přihlásit" souhlasíte se zpracováním osobních údajů.