Stolek na notebook vybírejte především s ohledem na vaše preference

Stolek na notebook vybírejte především s ohledem na vaše preference

Pokud právě vybíráte vybavení do kanceláře – ať už v práci či doma zařizujete prostředí na home office – pravděpodobně řešíte i kancelářský stůl. Pokud ale pracujete na notebooku, lze vybrat stolek určený přímo pro něj.

 

Potřebujete-li místo v podstatě jen na notebook a případně počítačovou myš, není potřeba kupovat rozměrný kancelářský stůl, který jen zbytečně zabere prostor. Víte ale, jak vybrat ten správný stolek na notebook?

Zaměřte se především na kvalitu

Jedním z vašich hlavních požadavků při výběru stolu by měla být jeho kvalita. Nespolehlivý stolek, který se brzy rozklíží, ve své kanceláři nepotřebujete. Vyberte proto model vyrobený z kvalitních materiálů a s pevnými spoji.


Pokud si můžete prohlédnout vystavené modely, všímejte si jejich stavu a stability. Pokud se stůl viklá už na výstavce, pak pravděpodobně příliš dlouho nezvládne ani kancelářský provoz.


Rozhodněte se také, zda vám stačí klasický stůl s pevnou výškou nebo si vyberete spíše polohovací variantu. Nespornou výhodou stolů s nastavitelnou výškou desky je jejich flexibilita. Můžete si je snadno upravit přesně dle svých požadavků a zajistit si tak správnou a zdravou polohu při sezení. Kromě kancelářské židle se tak vaším potřebám může přizpůsobit i stůl. Nepodceňujte správné sezení – může mít vliv na vaše zdraví.

Vyberte si stolek, u kterého můžete stát

Máte někdy pocit, že už u práce nevydržíte sedět a mnohem lépe by se vám pracovalo vestoje? Nemusí zůstat jen u vaší fantazie – stačí si vybrat nastavitelný stolek na notebook s takovým rozsahem, že vám umožní u práce vzpřímeně stát.


Vaše tělo vám po dlouhém sezení poděkuje. Podpoříte jeho krevní oběh a tím i okysličení mozku a setřesete ze sebe únavu. Přemýšlejte i o balanční podložce, která vás udrží v pohybu a ve střehu.


Další možností je skladný chodicí pás určený do kanceláře. Můžete tak sportovat a pracovat zároveň. Je to na vás už trochu moc? Zkuste alespoň rovnou ergonomickou podložku pod nohy, která při stání uleví nejen vašim chodidlům.

Nepodceňujte výběr vhodného stolu

Prací u počítače trávíte značnou část dne. Proto byste měli věnovat pozornost tomu, zda je váš stolek na notebook kvalitní a jestli umožňuje zdravé sezení (nebo stání). V opačném případě se následky brzy projeví třeba v podobě bolesti zad.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...