Jarní úklid pracoviště

Jarní úklid pracoviště

Sluníčko svítí, jaro je za dveřmi a s ním přichází čas na každoroční jarní úklid. Ten je důležité provést i na pracovišti, hlavně ve společných prostorách. Je třeba uklidit všude možně se schovávající prach a špínu – podlahy, regály, kuchyňku atd. Následující jednoduché rady vám pomohou vylepšit podmínky na pracovišti a udržovat ho svěží a přívětivé pro každého.

Janne Oskarsson je majitelem a prezidentem firmy TotalRent v Halmstadu. Díky více než třicetileté praxi v oboru je expertem na úklid a pomáhá malým i velkým firmám s úklidem prostor, čištěním oken a fasád a s mnoha dalšími věcmi. Podle Janneho je základem pořádného jarního úklidu správné vybavení.
„Pamatujte na pravidelnou výměnu utěrek, hadrů, mopů a vody. Vždy používejte čisté úklidové prostředky v dobrém stavu, ne špinavý mop, který roky ležel ve skříni. Je dobré mít na každý povrch jiný hadr. Také se ujistěte, že používáte pro každou práci to nejvhodnější úklidové náčiní,“ říká Janne.

Prach utírejte pořádně

Utírání prachu je obzvlášť důležité na jaře, jelikož s příchodem jarního sluníčka jsou prach a špína více na očích. Vysáním a otřením všech povrchů vlhkým hadříkem několikrát ročně zabráníte rozšíření roztočů a jiných alergenů na pracovišti. K úplnému odstranění prachu Janne doporučuje ještě jednou přetřít povrch vlhkým hadříkem.
„Pro důkladné odstranění prachu z různých povrchů je důležité použít vlhký hadřík. Když utíráte prach, nezapomeňte pořádně otřít i futra dveří, radiátory, parapety a okenní římsy,“ doplňuje Janne.

Efektivní čištění oken

Na první dojem návštěvníků z pracoviště má vliv i čistota oken. Ideální čas pro jejich mytí je právě na jaře. Nejprve pořádně otřete prach z okenních rámů, říms a parapetů, až pak přejděte k samotnému mytí oken. Janne doporučuje použití jednoduché stěrky na sklo.
„Okna vypadají nejlépe, když je stíráte svrchu dolů. Kvalitní stěrka nestojí mnoho a vydrží léta,“ říká Janne.
Pro lesknoucí se čistá okna použijte hadřík namočený ve vodě s čisticím prostředkem, který rozpustí mastnotu a odstraní ostatní nečistoty z povrchu skla.

Osvěžte podlahy

Podlahy jsou nejšpinavější po zimě. V prostředí, kde se denně pohybuje mnoho lidí, dostávají podlahy zabrat. Po umytí podlah vodou s čisticím prostředkem doporučuje Janne použít lešticí přípravek na podlahy, který rozzáří a ochrání podlahu a usnadní vám tak práci při dalším čištění.
„Lešticí přípravek na podlahy lze použít na všechny typy pevných povrchů. Díky němu ožije nejen podlaha, ale i celá místnost,“ vysvětluje Janne.

Ukliďte kuchyňku

V kuchyňce se obvykle najdou špinavá místa plná bakterií, nejčastěji ve spárách mezi dlaždičkami, okolo digestoře a u krajů kuchyňské linky. Během jarního úklidu je často přehlížena lednice. Nezapomeňte zkontrolovat skladované potraviny, hlavně jejich data minimální trvanlivosti, a umýt zásuvky a celý vnitřek lednice. Kuchyňskou linku a skříňky otřete nejlépe utěrkou z mikrovlákna.
„Utěrka z mikrovlákna je univerzální pomocník při úklidu, dobrého výsledku dosáhnete i při použití malého množství čisticího prostředku,“ říká Janne.

Úklidové vybavení

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...