Znáte trendy ve vybavení kanceláří? V kurzu jsou přírodní materiály

Znáte trendy ve vybavení kanceláří? V kurzu jsou přírodní materiály

Možná právě zařizujete, rekonstruujete či nově vybavujete kanceláře. Zjistěte, jaké jsou trendy v kancelářském vybavení. Víte, které materiály by měly převládat?

Zařízení kanceláře můžete vybrat sami, anebo tím pověřit interiérového designéra. Zásadní je, aby plnilo svůj účel a vytvářelo příjemné prostředí pro zaměstnance.

Pracovní stůl může být vyrobený třeba z dřevěného masivu

Mezi nejnovější trendy patří návrat k přírodě, tedy k přírodním materiálům, a to i v kancelářích. Zapomeňte na kožené sedačky či židle v odpočinkové zóně. Nahraďte je ekologičtějšími variantami. Oblibě by se mohlo těšit třeba ratanové závěsné křeslo. Nezapomeňte ani na pokojové rostliny. Kancelářské stoly mohou být z dřevěného masivu, ten je ale třeba ošetřit proti poškrábání. Další možností je využití recyklovaných materiálů.


Pokud dáváte přednost spíše účelnosti, zaměřte se na flexibilní nábytek, třeba stoly s výškově nastavitelnou deskou, anebo ty určené pro práci ve stoje. Materiálově jde většinou o kombinaci kovu a dřeva či dřevotřísky.

Co se týče kancelářských židlí, nejlepším řešením jsou stále ty otočné na kolečkách, pokud možno s anatomicky tvarovanou plochou pro opření zad a hlavy. V poslední době se těší velké oblibě výplně z polyuretanu, který si na rozdíl od molitanu snadno neprosedí a vrací se do svého tvaru. Někteří zaměstnanci rádi využijí balanční podložky či míče, proto by jich v kanceláři mělo být několik k dispozici.

A co barvy v kanceláři? Křiklavým kombinacím už odzvonilo

Trendem jsou v poslední době také spíše přírodní barvy. Židle, sedačky nebo dokonce stěny ve všech barvách duhy se hodí do školky. Pro pracovní prostředí, v němž je třeba se především soustředit, nemusí být tím pravým řešením. Přemýšlejte proto spíš o přírodních barvách a také o šedé, černé a bílé. Pokud to jde, umožněte zaměstnancům, aby si v rámci možností přizpůsobili své pracovní místo – ať už jde o fotografie na stole či oblíbenou rostlinu v květináči.


Obecně je pro vybavení kanceláří zásadní účelnost a jednoduchý design. K čemu designový stůl, když se u něj zaměstnancům nepracuje dobře? Myslete proto nejdříve na využití jednotlivých kusů kancelářského nábytku. Design je až na druhém místě. Seženete ale i stylové a zároveň účelné zařízení kanceláří. Stačí jeho výběru věnovat dostatek času.

Nebojte se zeptat přímo zaměstnanců, co by se jim líbilo

Výběr kancelářského vybavení by se měl řídit především účelem, pro který jsou jednotlivé kusy pořizovány. Až pak přichází na řadu design. Zeptejte se také zaměstnanců, co v kanceláři postrádají a co by jim zpříjemnilo pracovní prostředí.
 

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...