Kancelář v industriálním stylu

Kancelář v industriálním stylu

Toužíte po kanceláři v industriálním stylu? Velké prostory, ocelová okna, kov, beton a vysoká funkčnost – tak by se dal charakterizovat tento trend vycházející z podoby starých továren. Dekorace ani zbytečné doplňky tu nemají místo.

Industriální styl klade důraz na funkčnost a strohost. Nebojte se nechat vyniknout materiály jako je ocel a masivní dřevo. Na veselé barvy zapomeňte – nejlépe se k tomuto stylu hodí šedá, bílá, černá, béžová a případně další přírodní barvy v tlumených odstínech.

Vyberte prostory s vysokými stropy a ocelovými okny

Pokud teprve vybíráte místo, kde se vaše kancelář bude nacházet, máte napůl vyhráno. Když to nabídka dovolí, můžete totiž vybrat kancelářskou budovu, která bude sama o sobě tento styl připomínat. Co to znamená? Třeba vysoké stropy, velké, vzdušné prostory a velká kovová okna rozdělená na menší plošky geometrických tvarů.

Není možné vybírat nové prostory a musíte tedy pracovat s tím, co máte? Nic není ztraceno. Industriální atmosféru pomůže navodit správně vybraný nábytek, barvy a materiály.

Stěny nechte vymalovat bílou nebo třeba šedou barvou. Žádné tapety ani ornamenty. Prodávají se dokonce barvy na stěny, které dokážou napodobit vzhled betonu. A co podlaha? Záleží na tom, jaké zásahy vám pronajímatel prostoru dovolí. Může pomoci třeba už stržení koberce, pokud je podlaha pod ním betonová či dřevěná – a v dobrém stavu. Pravděpodobně bude potřeba tyto typy podlah nalakovat.

Sehnat kancelářský nábytek v industriálním stylu není těžké

Teď už je potřeba jen vybrat ten správný kancelářský nábytek. Zapomeňte na dřevotřísku a plasty. Starým továrnám kraloval kov a také dřevo. Tomu je potřeba přizpůsobit především výběr kancelářského stolu, který bývá dominantou celého prostoru. Do industriální kanceláře se tedy bude hodit bytelný stůl vyrobený z masivu a kovu.

 

Interiér v industriálním stylu

 

A co kancelářská židle? Ta by měla samozřejmě podporovat zdravé sezení. Můžete se poohlédnout třeba po kožené židli. Postačí ale i ta látková, pokud bude barevně ladit se zbytkem kanceláře. Vyhněte se naopak svítivě žluté, zelené a podobným barvám.

Chybět by neměly kovové kancelářské regály na šanony a nejrůznější dokumenty. Důraz se zde klade na funkčnost – nic není potřeba skrývat v elegantních zavíracích skříňkách. Tedy až na důvěrné dokumenty. I při výběru regálů se držte přírodních barev.

Milujete atmosféru starých továren? Přeneste ji do své kanceláře

Industriální styl si jistě najde své zastánce i odpůrce. Na někoho nepůsobí surové materiály, strohé tvary a neveselé barvy zrovna dobře. Pokud jste ale naopak fanouškem takové podoby interiéru, začněte s výběrem kancelářského vybavení v tomto stylu ještě dnes.

Vybavení pro industriální kancelář

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...