Hodiny do kanceláře by měly být designové a účelné zároveň

Hodiny do kanceláře by měly být designové a účelné zároveň

V kanceláři by neměly chybět stylové doplňky, které celému prostoru dodají na zajímavosti a atraktivitě. Málokdo chce pracovat ve sterilním prostředí a dívat se na čtyři bílé zdi. Kromě obrazů, plakátů nebo třeba nálepek na zeď uvažujte také o funkčním a praktickém doplňku – dekorativních hodinách.

Aktuální čas všichni vidí na monitorech počítačů či v telefonech přímo u svých kancelářských stolů. Nástěnné hodiny ale ještě nevyšly z módy. A navíc – mobilní telefon či počítač s sebou zaměstnanci nemusí nosit všude, třeba do kuchyňky. Praktické uplatnění najdou hodiny také na recepci, kde klienti či návštěvy v pohodlných sedačkách běžně čekají na schůzky.

Hodiny by především měly plnit svůj účel

Vyberte hodiny s extra tichým strojkem – tuto informaci už běžně najdete na obalu či v popisu produktu v internetovém obchodě. Pravidelný tikající zvuk by mohl zaměstnance i klienty otravovat a znervózňovat.


A co design? Stylové hodiny místnost ozvláštní a upoutají pozornost. Na prvním místě by ale vždy měla být účelnost. Pokud jsou hodiny tak propracované, že vyčíst z nich čas není záležitostí jednoho krátkého pohledu, hledejte raději dál. Hodiny mohou vypadat dobře a zároveň plnit svou funkci.

Obsadí hodiny celou jednu stěnu? Může jít i o klasický ciferník

Hodiny jako dominanta prostoru – to je jeden ze způsobů, jak jejich umístění uchopit. Zeď je možné využít jako ciferník – čísla se připevní přímo na ni a doprostřed přijde hodinový strojek s dlouhými ručičkami. Čísla i ručičky mohou být zhotoveny z různých materiálů a v nepřeberném množství barev – fantazii se meze nekladou. Zkuste ale tento doplněk sladit se zbytkem kanceláře. Takové hodiny totiž už tak nikdo nepřehlédne. Zároveň ale zvládnou splnit svou funkci.


Chcete něco méně nápadného? Pak zvolte hodiny, které se dají klasicky pověsit na zeď. I tady můžete vybírat z různých variant. Budou to hodiny klasického vzhledu s římskými číslicemi a dřevěným rámem? Další možností jsou hodiny s plastovým rámem a kontrastním provedením pozadí a číslic s ručičkami. Tady ale nabídka nekončí. Vyberte takové hodiny, které do kanceláře zapadnou, ale budou zároveň i funkční.

Nechte si při výběru hodin poradit

Analogové hodiny nepatří do propadliště dějin. Jde o dekorativní, ale i praktický prvek v interiéru. Do jejich výběru můžete zapojit i zaměstnance – přece jen se na nové hodiny budou dívat denně.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...