Aktivní židle dodá energii a pomůže předejít bolestem zad

Aktivní židle dodá energii a pomůže předejít bolestem zad

Nejlepší pracovní pozice je ta nová! Přirozené změny polohy jsou to nejzdravější, co můžete svému tělu během pracovní doby dopřát. Navíc pocítíte více energie. Aktivní židle jsou proto dokonalým řešením pro ty, kteří přes den hodně sedí.

V dnešní době je dobře známo, že sedavá práce tělu škodí. Dlouhodobě neměnná pozice, například sezení u počítače, je daleko od ideálu. Vždyť tělo je stvořeno pro pohyb a z fyzické aktivity má užitek na mnoha rovinách! Změny pracovní polohy jsou proto důležité bez ohledu na to, co je vaší náplní práce. Nezapomeňte tedy při práci pravidelně střídat nejen polohu vestoje a vsedě, ale také různé typy židlí.

Pomohou vám podat nejlepší výkon

Snadnou, ale velmi efektivní cestou k častým změnám polohy jsou tzv. aktivní sezení. Společným jmenovatelem aktivních židlí je schopnost aktivovat a posilovat svaly trupu a zad, podporovat správné držení těla a zlepšovat krevní oběh. Díky tomu se cítíme méně unavení a snáze se soustředíme, takže jsme v práci produktivnější.

Různé možnosti sezení

Balanční stoličky, sedlové židle a pilates stoličky jsou příklady aktivních židlí, které pomocí nestabilního sedáku nutí naše tělo zapojit svaly, udržovat rovnováhu a sedět vzpřímeně, aniž bychom si toho vůbec všimli. Na sedlové židli se sedí v pozici jezdce, která automaticky podporuje správné držení těla a snižuje napětí v ramenou, bedrech a kolenou. Pokud chcete být v práci opravdu aktivní, vyzkoušejte rotoped ke stolu, který vám dodá energii a zároveň pomůže spálit přebytečné kalorie.

Na aktivní sezení si zvykejte postupně

Aktivní židle je ideálním doplňkem ke klasické kancelářské židli, nebo naopak. Na dlouhodobé využívání aktivní židle si musí člověk zvyknout, proto je praktické po ní ze začátku sáhnout třeba jen na hodinu nebo dvě denně a postupně intervaly prodlužovat. Pokud máte výškově nastavitelný stůl, je optimální střídat práci vstoje s aktivním sezením. Vyhnete se strnulému sezení a budete se cítit plní energie!

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...