Popisovače na bílé tabule můžete využít i kreativně. Přinášíme vám 5 tipů

Popisovače na bílé tabule můžete využít i kreativně. Přinášíme vám 5 tipů

Za sucha stíratelné fixy najdete téměř v každé kanceláři. Prezentace a meetingy se totiž často neobejdou bez poznámek psaných na bílou tabuli, které se díky speciálnímu inkoustu dají snadno setřít suchým hadříkem či houbou. Zkusili jste ale tyto fixy někdy použít i jinak?

Červená, tmavě modrá, černá a tmavě zelená, tyto barvy se používají nejčastěji a také je většinou koupíte v sadě. Seženete ale i jiné, zajímavější barvy. Třeba fialovou, oranžovou, světle zelenou nebo růžovou. Pořád jde ale o víceméně nudnou pomůcku vhodnou leda na schůzky a prezentace. Nebo ne? Možná jste nevěděli, že stíratelné fixy můžete použít i kreativním způsobem.

Popište kromě bílé tabule třeba i kartotéku

Pravděpodobně se vám nebo vašemu kolegovi už někdy stalo, že v panickém hledání fixu těsně před poradou omylem vzal ten permanentní, lihový, a bílou tabuli s ním popsal. Nic není ztraceno a existují způsoby, jak lihovku odstranit. Pokud ale zrovna nemáte po ruce líh, můžete se pokusit původní stopu přetáhnout fixem na bílou tabuli. Chemikálie v některých popisovačích totiž dokáží rozpustit inkoust lihového fixu.

Navíc: pokud máte ve svém archivu nebo skladu kovové skříně a kovové regály, můžete je jednoduše popsat fixem na bílou tabuli a usnadnit tak orientaci v jejich obsahu. Je to jednodušší než nalepování štítků, které se občas odlepí nebo naopak drží až příliš dobře, a jejich výměna je kvůli tomu časově náročná. Inkoust za sucha stíratelných fixů lze z hladkých povrchů snadno odstranit, takže nebude problém popis v budoucnu změnit.

Kolegům můžete zanechat milý vzkaz na hrnku

Pište na stěny. Zdají se vám jednobarevné zdi ve vaší kanceláři poněkud nudné? Naneste na ně speciální nátěr a pište popisovačem určeným na bílé tabule i po zdech. Jde o perfektní řešení pro brainstormingy, vytváření poznámek, kreseb či vzkazů nebo motivačních citátů. Kancelář získá přívětivější a osobnější vzhled.

Zanechte kolegům vzkaz na hrnku. Jednoduše popište hladký a lesklý hrnek osobním, třeba motivačním vzkazem pro kolegu a vylepšete mu tak leckdy těžké ráno. Kromě povzbuzující ranní kávy   bude jistě potěšen i vaším kreativním vzkazem.

Pomocí stíratelné fixy také můžete ozvláštnit fotografie ve skleněném rámečku, které stojí na vašem stole. Ozdobte je obrázkem nebo vtipným popiskem, který bude souviset se vzpomínkou zachycenou na fotce.

Nuda v kanceláři? Buďte kreativní a vymýšlejte novinky

Kancelářské potřeby můžete někdy využít úplně jinak, než jak jste zvyklí. Příkladem jsou právě fixy na bílou tabuli. Určitě ale s kolegy přijdete na další pomůcky, které nabízejí vícero využití a pomohou třeba oživit vaši kancelář.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.