Vychytávky neboli lifehacky ve vaší kanceláři

Vychytávky neboli lifehacky ve vaší kanceláři

Vychytávky se hodí všude! Doma, v každodenním životě, ale i při práci v různých oborech, v kancelářích, dílnách, obchodě či na letišti! Poměrně nový anglický termín life hacking označuje jakýkoliv trik, zjednodušení, schopnost či inovativní metodu, které v jakýchkoliv aspektech života zvýší produktivitu a efektivitu.

 

Pracovní prostředí a život v duchu life hackingu

Termín life hacking se zjevil v 80. letech v hantýrce prvních počítačových programátorů, kteří se různými triky a vylepšováky vypořádávali s obrovským množstvím informací, jež museli zpracovávat. Doba se však posunula a životním hackerem je dnes vlastně každý, kdo používá aplikace v telefonu nebo tabletu. Kdo má krokoměr, nebo jiný náramek, či senzor.

V širším pojetí je to prakticky jakýkoli fígl, pomocník či zlepšovák, který vám usnadní činnost. Jakákoliv věc, která je dobrá pro zvýšení produktivity díky zjednodušení nějaké každodenní aktivity. Cokoliv, co pomůže ušetřit čas! Není to o lenosti, ale o efektivitě.

Nápadité řešení doma i v práci

Existuje mnoho geniálně jednoduchých tipů, které lze využít doma nebo na pracovišti. Jakýkoliv nástroj nebo technika, zkrátka způsob, jak zredukovat chaos a udělat si pracovní život snazší a zábavnější.

 

Zbavte se chaosu na pracovním stole

Nemusíte mít pracovní stůl zrovna rozdělený na sektory, jako ve slavném filmovém zpracování. Nicméně uspořádání věcí a dokumentů na pracovní ploše není zanedbatelné! Tucty psacích potřeb, katalogy, ceníky, lepicí papírky, hrnek kávy, mobil, klíče, blok… Takto bychom mohli pokračovat donekonečna. Nesmí samozřejmě na kancelářském stole chybět, nemusí být ale chaoticky rozházené. Velké množství zbytečností zatěžuje mozek, protože odvádí pozornost.

Inteligentní návrhy do moderních interiérů

Skandinávské trendy prosazují čistotu a přehlednost v přístupu při vybavení interiérů kanceláří. Pracovní prostředí se nechá inspirovat atmosférou klidu a minimalismu. Prostory a jednotlivé kusy nábytku by neměly působit přeplněně.

Jelikož odzvonilo robustním kancelářským stolům s mnoha šuplíky a přihrádkami a v módě jsou jednoduché, elegantní tvary pracovních stolů, existuje řešení! Dají se k nim jednoduše dokoupit například pojízdné šuplíkové kontejnery i další mobilní přihrádky a jiné praktické příslušenství. A tzv. kabelový chaos lze vyloučit díky průchodkám nebo držákům, které šikovně odvedou veškerou kabeláž pod stůl.

Zásuvkový kontejner Modulus
Stolní lampa Libra
Výškově nastavitelný stůl Modulus

Vychytávka zvaná ergonomie

Není potřeba se podrobně řídit pravidly Feng Shui, ale na co byste neměli rozhodně zapomenout, jsou pravidla rozmístění nábytku v místnosti. Nedoporučuje se umisťovat pracovní stůl do tmavého koutu. Ideální je jej postavit kolmo k oknům, abyste během práce využívali co nejvíce přirozeného světla. Přitom z důvodů zastínění či neoslnění je vhodné použít i doplňková interiérová svítidla.

Ergonomie jde však ještě dál a v duchu nejlepších tendencí v zachování dobrého zdraví při práci se zabývá například designem pracoviště, dosahovými zónami, tím, jaká je nejlepší kancelářská židle a jestli vůbec volit židli nebo jinou formu aktivního sezení! Aktuálním trendem jsou i výškově nastavitelné stoly umožňující práci vsedě i vestoje.

V neposlední řadě se nabízí celá škála ergonomických doplňků zajištujících zdravé držení těla při práci na počítači, jako například různá ramena na monitory nebo balanční podložky pod předloktí i pod nohy.

Snadno přijdete na to, jaké užitečné věci si můžete osvojit a použít ve svém pracovním životě. Kreativní kancelář nebo i obchůdek či dílna vnese do vaší každodenní rutiny trochu originality a pohodlí. Zároveň bude pro Vás motivující a povede k lepší produktivitě. A my Vám můžeme pomoci se inspirovat!

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...