Stupátko či dílenský jeřáb vás dostane i k položkám uskladněným vysoko

Stupátko či dílenský jeřáb vás dostane i k položkám uskladněným vysoko

Značná část skladů se potýká s nedostatkem podlahové plochy. Řešením může být pořízení několikapatrových policových regálů, které umožní skladování většího množství zboží na stejné ploše.

To s sebou ale může přinášet problémy v podobě horší dostupnosti položek ze země. Je tedy třeba zaměstnancům skladu pořídit pomůcky, které usnadní přístup k vyšším policím regálů.

Kvalitní stupátko pomůže dosáhnout na zboží

Pokud jsou položky umístěny jen kousek z dosahu, postačí stupátko. To se většinou vyrábí z odolného plastu a poskytuje nosnost kolem 150 kg. Běžně se používá právě ve skladech, ale pomůže i v archivech či obchodech. Díky nízké hmotnosti se stupátko snadno přenáší a bývá také vybaveno kolečky, takže jej lze bez námahy posouvat nohou, a to po různých površích – včetně koberce nebo rohože.


Kolečka se zabrzdí, když stupátko zatížíte, a nestane se tedy, že by nebezpečně ujíždělo, když se na něj někdo postaví. Nášlapná plošina stupátka bývá pokryta drážkovanou gumou, která zabrání uklouznutí. Pogumovaná je i spodní strana této pomůcky, což zmírňuje případný náraz do zdi či nábytku a nehrozí tak poničení vybavení.

Rozmístěte po skladu i mobilní zábrany

Se zvedáním i snášením objemnějších předmětů pak pomůže třeba dílenský jeřáb. Jde o spolehlivého pomocníka se snadným ovládáním a vysokou nosností. Jeřáb umožní rychlý zdvih a přemístění břemene a stane se tak nepostradatelným pomocníkem nejen v dílnách, ale i ve skladech.


Při používání podobné techniky je třeba myslet i na bezpečnostní opatření. Během neopatrné manipulace by mohlo dojít například k nárazu do regálu a dokonce k jeho stržení. Proto se vyplatí instalovat ve skladu mobilní zábrany a další typy protinárazové ochrany. Obzvlášť zábrany z betonu bývají dostatečně pevné na to, aby náraz zmírnily.

Dbejte na bezpečnost a správné použití

Můžete vybírat z různých pomocníků, kteří vám usnadní manipulaci s vysoko umístěným zbožím. Vždy však myslete na bezpečnost sebe a svého okolí. Všechny pomůcky by měly být kvalitní, nepřetěžované a používané v souladu s návodem.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...