Začněte ve skladu používat vozíky a usnadněte si práci. Nezapomeňte také na nájezdové rampy.

Začněte ve skladu používat vozíky a usnadněte si práci

Jak probíhá manipulace se zbožím ve vašem skladu? Pokud ještě nepřepravujete jednotlivé položky pomocí vozíků, přemýšlejte právě o zavedení tohoto typu přepravy. Provoz celého skladu se tím zjednoduší a zrychlí. Paletový vozík pomůže s objemným nákladem, ten policový zase s menšími položkami.

Je ovšem potřeba odstranit z cesty veškeré překážky, které by mohly manipulaci s vozíky ztěžovat nebo dokonce znemožnit. S tím pomohou různé nájezdy a rampy.

V klecovém vozíku snadno přemístíte neskladné zboží

Z různých typů vozíků vyberte ty, které se budou nejlépe hodit právě pro typ zboží, s nímž ve skladu manipulujete. Potřebujete-li naskládat do výšky několik menších krabic nebo obalů, uvažujte o pořízení klecového vozíku neboli rollkontejneru. Jeho vysoké okraje zabrání pádu nákladu a lze v nich přepravovat i položky nepravoúhlých tvarů, které by se na ploše bez ohraničení neudržely. Bočnice se dají snadno otevřít a vykládání i nakládání rollkontejneru tak bude otázkou chvíle.


Klasikou jsou policové a plošinové vozíky určené pro pohodlné přemisťování menších položek. Do provozů s přísnými hygienickými požadavky pak ideální bude nerezový policový vozík, který se snadno omývá a udržuje v čistotě. Hodí se tak pro transport hotových jídel, potravin i nádobí.

Paletový vozík uveze i objemný náklad

Potřebujete-li po dílně či skladu snadno a rychle přepravit větší množství nářadí, vyberte si speciální vozík na nářadí. Ten je vybaven praktickými madly a také menší pracovní plochou, kterou můžete rovnou využít k opravám. Zásadní je ale úložný prostor vozíku. Do skříněk a zásuvek přehledně roztřídíte nářadí, které byste mohli potřebovat.


Skladujete většinu zboží na paletách? Pak by ve vašem skladu neměl chybět paletový vozík, který se snadno ovládá a manipulaci se zásobami výrazně zefektivní. Vozík může nabízet funkci rychlozdvihu.

Sklad se musí vozíkům přizpůsobit

Pokud hodláte nově používat vozíky, měli byste na to sklad připravit. Regály opatřete bezpečnostními prvky ve výrazných barvách. Rohy i stěny ochrání různé kovové či betonové zábrany a pěnový profily. Nezapomeňte ani na výstražné značení. Nerovnosti zvýrazněte výstražnou lepicí páskou či značkovacím sprejem a na nepřehledné křižovatky mezi regály instalujte průmyslová zrcadla.


To ale není vše. Myslet musíte i na možné překážky, které bude muset vozík cestou přejet. Překonání prahů či jiných nerovností usnadní nájezdová rampa, stupínek či přejezdový můstek. Záleží primárně na výšce a rozsahu překážky. Ohyb stupínků či můstků lze do určitého rozsahu upravit podle potřeby. A díky nájezdovým rampám překonáte i značné převýšení, stačí jen vybrat jejich správný typ a délku.

Před pořízením vozíků na ně celý sklad připravte

Různé typy vozíků dokážou výrazně usnadnit přepravu zboží či součástek po rozlehlém skladu. Nezapomínejte ale na to, že nákupem vozíků to nekončí. Abyste je mohli využívat naplno, je potřeba vozíkům sklad částečně přizpůsobit.

Prohlédněte si vozíky do skladu

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...