Recepce v rustikálním stylu: překvapte příchozí stylovým zařízením

Recepce v rustikálním stylu: překvapte příchozí stylovým zařízením

Pokud se chystáte zařizovat recepci, ujasněte si nejprve, jaký styl jí bude dominovat. Nachází se vaše firma v architektonicky zajímavé historické budově? Pak přemýšlejte o nábytku rustikálního typu.

Moderní, účelné a leckdy strohé zařízení recepce se hodí především do nových kancelářských budov. Jak ale stylově vybavit vstupní prostory historického domu? Nebojte se rustikálního nábytku.

Zaměřte se na lesklé tmavé dřevo a kovové prvky

Okázalé, masivní a zdobené zařízení interiéru nemusí být přežitkem – do určitých typů prostor se zkrátka hodí. Možná bude chvíli trvat, než seženete nábytek, z něhož na vás dýchne historie a zároveň bude vhodný k vybavení recepce. Můžete se však spolehnout, že na návštěvu vaší firmy klienti či obchodní partneři jen tak nezapomenou.

Sehnat rustikální recepční pult nemusí být jednoduché, výsledek ale bude stát za to. Poohlédněte se po pultech z tmavého dřeva se zlatými prvky. Čím oblejší, tím lepší. Myslete také na to, že právě pult je dominantou celé recepce a bude třeba mu přizpůsobit i další zařízení.

Pohodlná kožená křesla si vaší návštěvníci oblíbí

Pro návštěvy pořiďte klasické stojací věšáky a nezapomeňte ani na místa k sezení. Masivní stolek z lesklého tmavého dřeva doplní mohutná zaoblená křesla z kůže či koženky. Bát se nemusíte ani výrazných doplňků – obrazů, zrcadel se zlatými rámy, mohutných váz s květinami nebo prostorově výrazných rostlin. Zaujme třeba majestátní monstera či rozložitá palma. I květináče přizpůsobte stylu recepce.

Zaměřte se i na osvětlení – jeho barva by měla být spíše teplá. I světelné zdroje musí zapadat do stylu celé recepce. Nebojte se zajímavých retro lustrů ani klasických lamp se stínidly. Další doplňky je třeba sladit do barev, které nenaruší celkovou atmosféru – ideální by mohla být tmavě zelená či bordó, a to i v podobě koberce či výmalby. Můžete vsadit i na klasickou bílou, odvážněji ale budou vypadat štukované stěny či zajímavé tapety.

Návštěvníci by se neměli ztrácet ve změti nábytku

Nic se nemá přehánět, proto myslete především na to, zda nebudou výrazné stěny v kombinaci s masivním nábytkem a doplňky už působit zmateně. Recepce má být především přehledná.

Vybavení recepce

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.