I domácí kancelář může mít styl

I domácí kancelář může mít styl

Budete nově pracovat z domova? Nebo už nějakou dobu na home office fungujete, ale zatím jste si nevytvořili pracovnu ani pracovní koutek? Poradíme vám, jak efektivně zařídit domácí kancelář, a to v takovém stylu, který vám bude vyhovovat.

Hrbit se u počítače za jídelním stolem na tvrdé židli není dlouhodobě ideální. Stejně jako sezení na pohovce s notebookem na klíně. Vytvořte si stylovou domácí pracovnu. Máte volnou místnost? Pak ji zařiďte podle sebe. Pokud můžete práci věnovat jen část jiné místnosti, je potřeba sladit pracovní kout se zbytkem vybavení.

Retro styl nebo minimalismus? To je jen na vás

Trendem současnosti je minimalismus. Přírodní barvy světlých odstínů jako je šedá či béžová nebo dokonce bílá dokážou navodit příjemnou atmosféru a pocit čistoty. Bílý kancelářský stůl seženete bez problémů, stejně jako kontejner se zásuvkami na různé dokumenty. Nezapomeňte ani na šanony nebo kancelářské odkladače.


Světlý základ můžete zkombinovat s veselejšími pastelovými barvami: třeba světle růžovou, žlutou či mintovou. Lampička či stojánek na tužky v podobných barvách dokážou vaši domácí kancelář oživit.


Další možností by mohla být kancelář v retro stylu. Jak na to? Zkuste se poohlédnout po starším kancelářském nábytku ze dřeva – třeba v různých bazarech. Každý kus ale dobře prohlédněte. Je stále kvalitní a nehrozí jeho rozklížení? Nenastěhujete si s krásným starým stolem domů i červotoče?

 

Psací stůl se zásuvkovým kontejnerem


Dřevěný stůl pak můžete doplnit kovovou lampou v retro stylu a třeba i čalouněnou židlí. Vždy ale nejprve zjistěte, zda je pohodlná a jestli umožní zdravé sezení při práci.

V rustikální pracovně si budete připadat jako na chalupě

Zamlouvá se vám industriální styl? Zařiďte si domácí kancelář v podobném duchu. Nebojte se kovu a skla ani mohutně působícího nábytku. Snadno seženete kovové regály na šanony nebo plechové skříňky. Soustřeďte se na doplňky v černé či stříbrné barvě.


Neosobní atmosféra továren vás neoslovuje a radši máte dřevo a oblé linie? Pak přemýšlejte o rustikální pracovně. Chybět by vám neměl masivní dřevěný stůl s ozdobnými prvky ani zásuvky s mosaznými úchytkami. Tmavé nebo světlé dřevo? To je na vás. Vždy je ale myslete na jeho kombinovatelnost. A co lampička? Kovová základna zdobená květinovými ornamenty může být doplněna třeba béžovým stínidlem ze skla. Řiďte se svou vlastní fantazií.


Na různé styly vás neužije a nejradši ze všeho máte funkčnost. Pokud vás tato věta vystihuje, zařiďte svou pracovnu či pracovní koutek v moderním stylu. A jak by taková moderní kancelář mohla vypadat? Zaměřte se na ergonomické zdravotní židle s kolečky a možností polohování. Hodit se bude také polohovatelný kancelářský stůl, který vám umožní práci třeba i vestoje. A co si k němu pořídit chodicí pás?

Zařiďte si kancelář přesně dle svého gusta

V pracovně budete trávit hodně času a měla by tak lahodit vašemu oku. Navíc na rozdíl od místností v kancelářských budovách je výběr vybavení domácí kanceláře zcela na vás. Můžete se tak řídit svou fantazií.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...