Akustické paravány zpříjemní pracovní prostředí

Akustické panely vytváří nové zóny

Akustika místností jak doma, tak zejména na pracovišti, v kancelářích, je nesmírně důležitá z hlediska kvality vykonávané činnosti. Pro mnoho sdílených kanceláří a otevřených pracovišť je typická vysoká míra společného prostoru. Jde o moderní trend, který cílí na práci v týmu a větší komunikativnost mezi kolegy.
Na druhou stranu se hodí použít různé praktické zástěny nejen pro optický efekt, ale i pro poskytnutí soukromějšího prostoru pro práci a lepší koncentraci zaměstnanců. Dlouhodobé studie prokazují, že soustředěnost a z ní plynoucí efektivita práce zaměstnanců je do značné míry podmíněna akustickou kvalitou prostředí a komfortem při práci.

Akustické panely na zeď

Jaká jsou tedy možná akustická řešení pro kanceláře a další pracoviště? Co je vhodné akustické ošetření? V místnostech se špatnou akustikou zvukové vlny narazí na tvrdé plochy, kterými jsou stěny, podlahy i okna, odrazí se zpět do prostoru, čímž dojde ke vzrůstu hladiny hluku v místnosti. Pokud se i vy potýkáte s tímto neduhem, není nic jednoduššího, než sáhnout po akustických panelech a pohlcovačích zvuku. Díky výrobkům pohlcujícím zvuk vytvoříte komfortní prostory s pozitivním vlivem na uživatele.
Doporučují se nástěnné akustické panely, které snižují hladinu hluku v místnosti a vytvářejí tak příjemnější pracovní prostředí. Mohou však sloužit i jako nástěnky.
Akustické panely z dílny designérů AJ Produkty mají excelentní absorbující vlastnosti, jsou vyrobeny ze 100% recyklovaných polyesterových vláken a neobsahují žádné jiné materiály. Mají jak technicky adekvátní, tak i dekorativní hodnotu. Vzhledem k různým barevným provedením lze vytvářet na stěnách kanceláří nebo konferenčních místností rozmanité elegantní a stylové kombinace.
Nástěnné akustické panely slouží současně i jako dekorace.

Praktické paravány pro funkčnost i estetiku

Nezapomeňte větší kanceláře vybavit moderními paravány, které zajistí patřičné soukromí, ale nezamezí kontaktu mezi pracovníky. Variabilita použití paravánů je široká. Velmi snadno a rychle jimi rozdělíte prostor v místnosti. Umožňují velkou rozmanitost a rychlost členění prostor, pracovních míst, vytvoření buněk pro jednání, oddělení tiskáren a kopírovacích center.
Většinou nejsou těžké, takže je můžete přenášet. Mnohdy se setkáme i s modely opatřenými pojízdnými kolečky.
Paravány spolu s akustickými nástěnnými a stropními panely představují designové prvky, které přinášejí do všech vnitřních prostor zlepšení srozumitelnosti řeči, pohody, koncentrace a výkonu. Navíc díky možnosti vertikálního i horizontálního umístění nabízejí vizuální rozmanitost a individuálně přizpůsobitelné uspořádání interiéru. Různé typy paravánů, kterými lze prostor vizuálně oddělit, přinášejí velkou tvůrčí svobodu. Mohou být plně vloženy do moderního kontextu kanceláří nebo jednacích místností.
Paravány můžete použít jak k rozdělení prostoru v místnosti, tak i k oddělení jednotlivých stolů.


Akustické paravány

Stylové textilní paravány, které opět pocházejí z ateliéru designérů společnosti AJ Produkty, velice dobře absorbují hluk a přispívají tak k příjemnějšímu pracovnímu prostředí v rušných místnostech. Díky kancelářským paravánům lze vytvořit místnost uvnitř místnosti. Výborně se hodí k vytvoření soukromí a odstínění hluku v open-space kancelářích a na dalších pracovištích, kde se pohybuje hodně lidí.
Paravány s příhodným názvem ZONE, jsou tvořeny dřevěným rámem a zvuk absorbující výplní z minerální vlny. Kvalitní konstrukce je pokryta látkovým potahem ze 100% polyesteru.
Naše stylové akustické paravány jsou velice flexibilním doplňkem. Snadno je lze přeměnit v mobilní přepážky pomocí lehce otočných koleček. Případně přiložený spojovací článek umožňuje spojení dvou přepážek i pod úhlem. Navíc paravány můžete dovybavit praktickými policemi, které se perfektně hodí na odkládání věcí, nutných mít při práci neustále po ruce.

Dřevěné paravány

K optickému rozdělení místnosti lze využít elegantní dřevěné paravány, díky kterým snadno rozdělíte prostor. Vytvářejí jednoduchou zástěnu poskytující více soukromí a oddělení individuálních pracovišť s lepším odhlučněním. Ideálně se hodí do restaurací, jídelen, kaváren, škol nebo otevřených kanceláří. Tyto dřevěné paravány jsou flexibilní a lze je velice snadno přesouvat. Mají elegantní minimalistický design s linkovaným vzorem v horní polovině zástěny a nenápadné nožičky s hliníkově šedým lakem. Mohou stát samy o sobě nebo ve spojení s dalšími zástěnami za pomocí spojovacích článků.

Akustické paravány na stůl

Jiným vhodným prvkem, jenž snadno a rychle dosahuje akustických korekcí, může být stolový paraván. Jedná se opět zástěnu s absorpčními vlastnostmi, která dokáže pohltit nepříznivě hlasité zvuky a vytvořit tak akustický blok mezi dvěma subjekty. Díky tomu, že dochází ke snížení hlasitosti a jiných zvukově nepříznivých prvků, vzniká oběma stranám klidné prostředí.
Akustický panel připevnitelný na stůl, je ideální způsob, jak rozdělit kancelářské pracovní stoly tím, že vytvoří vizuální bariéru a zároveň optimalizuje akustický komfort. Kompaktní rozměry spolu s robustní konstrukcí z minerální vlny poskytují příjemné soukromí pro práci v rušných prostorech nebo otevřených kancelářích. Navíc přispívá k současnému trendu vytváření bezpečných zón na pracovištích.
Stolové paravány přispívají k dosáhnutí selektivního ztlumení v různých frekvencích a výsledkem je optimalizace akustického prostředí nehledě na zřetelnou tenkost těchto panelů. Panely a paravány jsou extrémně lehké, decentní a přizpůsobivé k jakémukoli prostředí. Kromě toho je lze dovybavit dalšími praktickými kancelářskými doplňky, jako jsou různé háčky nebo police na odkládání kancelářských potřeb či elektroniky.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...