Pojezdová kolečka pro židle i lešení

Pojezdová kolečka pro židle i lešení

Manipulace s nábytkem, zbožím a předměty je důležitou součástí nejen provozu v kancelářích, ale týká se především dílen, skladů a průmyslových operací.
Zejména v kancelářích si nedokážeme u pracovního stolu představit jinou variantu než židli na kolečkách. Umožňuje pochopitelně snadné přemístění se z místa na místo, či pouze posun k regálu pro dokumenty. V moderním uspořádání interiérů kanceláří se počítá s variabilním přeskupováním stolů i kancelářských židlí pro uspořádání brainstormingů anebo menších porad mezi kolegy. Je praktické mít možnost vybírat z typů nábytku uzpůsobenému těmto účelům.

Ale kupříkladu i různé transportní vozíky se vyplatí na mnoha pracovištích. Přepravují se dokumenty, knihy, pošta, ale například i jídlo v restauracích, špinavé prádlo v hotelových provozech nebo odpadky.

Kancelářský nábytek na kolečkách

Moderní vzdušné kancelářské prostory jsou často zařízeny čistém minimalistickém stylu. Pracovní stoly obvykle bez zásuvek a přihrádek mohou posloužit do mnoha prostor a například i open space kanceláří. Nicméně úložný prostor je vždy potřeba, tak k nim stačí pořídit zcela praktické zásuvkové kontejnery, které se právě díky kolečkům mohou libovolně přemisťovat dle potřeb konkrétního zaměstnance.

Díky kolečkům mohou být přemístitelné nejen kancelářské židle, křesla, popřípadě i další specifické sedačky, ale i některé modely pracovních stolů se navrhují v duchu ergonomie! Ty se pak vyznačují možností nastavit výšku pracovní desky, a právě tak jsou opatřeny praktickými pojezdovými kolečky. Kvůli tomuto vybavení jsou tyto stolky ideální jak pro práci vsedě, tak vestoje a lze jimi libovolně pohybovat do různých částí kanceláří či bytu, pokud jsou pořizovány pro práci z domova.

Variabilnost zůstává předností i třeba u mobilních skříní a kartoték. Zajímavá řešení v kancelářských interiérech poskytují pojízdné paravány či akustické stěny, které slouží k vytvoření diskrétnějších pracovních zón v případě, kdy se zaměstnanci potřebují lépe koncentrovat na práci a otevřený prostor neposkytuje dostatečný klid. Takové stěny lze kdykoliv uklidit, přemístit na jiné místo, použít v zasedací místnosti a podobně.

Vždy je potřeba dbát na to, aby takové vybavení disponovalo kvalitními pojezdovými kolečky z odpovídajících materiálů. V mnoha případech jsou opatřena brzdami pro lepší zabezpečení a stabilitu.
Policový vozík Move

Mobilita v průmyslovém prostředí

To, že je ve skladech, dílnách a různých průmyslových halách často zapotřebí různých dopravních prostředků, je logické. Ať již hovoříme o paletových vozících, koloběžkách a dalších přepravovacích vozících. Ovšem nezůstává pouze u takových jednoznačných prostředků určených k transportu.

Mnohé dílny potřebují efektivně zužitkovat prostor i zařízení. Tudíž pořizují modulární kusy nábytku, plně vybavené pojízdné ponky a k nim sedátka a další příslušenství na kolečkách. Případně i praktické skříně sloužící zároveň jako úložné prostory a zároveň i pracovní stolky na notebook pro práci vestoje.

Ve skladech se při manipulaci zboží kromě vozíků setkáme s transportními plošinami, policovými vozíky nebo rollkontejnery. Pro přesun nábytku nebo objemných předmětů poslouží stěhovací povozky.

Pro dosažení do vyšších pater skladových regálů jsou vhodné různé typy žebříků a mnohé se neobejdou bez posunovacích koleček. Na stavbách se zase hodí posuvné modely lešení pro snadnější manipulaci.

Neméně důležitá je mobilita i při nakládání s odpady a odpadky. Nemusí se přímo jednat o popelnice či odpadové kontejnery, ale i praktické stojany na odpadky, vybavené pevnými kolečky najdou své široké využití od jídelen, nemocnic až po hotelové provozy.

Kvalitní kolečka pro všechny povrchy

Podle účelu různých dopravních vozítek či pojízdných kusů nábytku, dle využití při průmyslových činnostech či v kancelářích, venku nebo v interiéru, je vhodné volit pojezdová kolečka podle kritérií:

  • s válečkovými ložisky, kuličkovými nebo kluznými ložisky
  • na měkké či tvrdé povrchy, hladké či nerovné (volba zátěže a nosnosti)
  • schopnost tlumit nárazy a otřesy
  • gumový či polyuretanový běhoun (pojezdová část kola)
  • pevné či otočné
  • vybavené brzdou či nikoliv
Dobrou odolnost a poctivé materiály je dobré si ohlídat i při výběru detailů. Pro zajištění bezpečné manipulace se stabilními prostředky se investice do kvalitních pojezdových koleček vyplatí!


 

 

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...