Vyhněte se zvedání – zachraňte své tělo od namožení

Vyhněte se zvedání - zachraňte své tělo od namožení

Muskuloskeletální onemocnění jsou jednou z nejčastějších příčin pracovní neschopnosti. Často jsou na pracovišti způsobena nesprávným způsobem zvedání těžkých věcí a následným namožením. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak podobnému zbytečnému namáhání těla předejít. Přinášíme vám několik jednoduchých rad!
  1. Místo těžkého zvedání raději tlačte, táhněte nebo kutálejte - jednoduchý, ale velice efektivní způsob jak předcházet opakovanému namožení. Ať už přemísťujete šanony v kanceláři nebo těžké vybavení v průmyslovém prostředí, tak vám vždy skvěle pomůže vozík. Nemáte žádný k dispozici? Pak např. na převážení kancelářských potřeb by měla postačit kancelářská židle s kolečky. Nehledě na to, kterého pomocníka využijete, tak je vždy nejlepší náklad tlačit před sebou.
  2. Mějte nejdůležitější věci blízko po ruce. Když budete mít věci, které při práci používáte nejvíce, ve svém dosahu, tak se pro ně nebudete muset zbytečně ohýbat nebo natahovat. V důsledku tak ušetříte spoustu času. V dílnách se na to perfektně hodí panely na nářadí a háčky na nářadí umístěné nad ponkem. V kancelářích je dobré mít nejpoužívanější věci na stole nebo uložené v optimální výšce ve skříňce nebo na polici, kam snadno dosáhnete i z kancelářské židle.
  3. Neukládejte těžké předměty moc vysoko ani nízko. Abyste vy nebo někdo jiný nemuseli zbytečně a namáhavě zvedat těžké předměty, tak je nikdy, ani dočasně, nenechávejte na podlaze. Snadno se tomu dá vyhnout využitím mobilních nebo obyčejných úložných prostorů. Nejtěžší a nejčastěji používané předměty je nejlepší skladovat ve výšce břicha. Ideálně nikdy nic neskladujte pod úrovní kolen nebo ve výšce nad rameny.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...