Ergonomická kancelář umožní zaměstnancům pracovat zdravěji i pohodlněji

Ergonomická kancelář umožní zaměstnancům pracovat zdravěji i pohodlněji

Sedavé zaměstnání nepatří k těm nejzdravějším. Trpí při něm především záda, krk, ale i ruce a nohy. Kvalitní ergonomické vybavení kanceláře dokáže zmírnit negativní projevy dlouhodobého sezení.

 

Zdravé sezení má jasná pravidla. Stehno a lýtko by mělo v kolenní jamce svírat pravý úhel stejně jako paže a předloktí v loketní jamce. Hlava se nesmí dlouhodobě předklánět a pánev byste neměli podsazovat.

Ergonomická židle do kanceláře pomůže od bolesti zad

Zaujmout správnou polohu při práci v sedě umožní ergonomický kancelářský nábytek. Výškově nastavitelné židle či kancelářská křesla jsou už na většině pracovišť samozřejmostí. Jejich flexibilita ale nemusí stačit: měly by kromě toho mít také ergonomicky tvarované opěradlo, které umožní lepší držení těla. Důležitá je také prodyšnost materiálu, z něhož je kancelářská židle vyrobena.


Možnost polohování ale dokáže nabídnout i psací stůl. Díky výkonnému motoru lze desku stolu snadno zvednout či snížit dle potřeby. Při nastavení stolu do dostatečné výšky můžete u práce dokonce i stát. To vašemu tělu, které jinak tráví většinu dne vsedě, rozhodně prospěje.

K počítači se klidně postavte

Pod nohy si položte ergonomickou rohož, která dokáže snížit napětí v kloubech a pomáhá také předcházet problémům s páteří. Po většinu dne budete u stolu pravděpodobně sedět, práci vestoje si ale aspoň vyzkoušejte.


Můžete vybírat z mnoha tvarů, rozměrů a dekorů polohovacího stolu. Kromě klasické desky seženete i vykrojený model nebo rohovou variantu, která se hodí i do menších kanceláří. Laminovaná deska stolu může svým vzhledem připomínat třeba břízu nebo buk. Vyberete si ale i v případě, že preferujete jednobarevné varianty.


Kombinací správné výšky desky kancelářského stolu a sedáku židle dokážete vytvořit ideální podmínky pro zdravé sezení. Jste-li menšího vzrůstu a nedosáhnete chodidly na zem, pomůže podložka pod nohy.

Část dne si poseďte na gymnastickém míči

Klíčem ke zdravější poloze při práci v kanceláři je ergonomický nábytek a další doplňky. Kromě nastavitelné židle s ergonomickým opěradlem a stolu s možností úpravy výšky desky se může hodit třeba i gymnastický míč nebo balanční podložka. Hlavu můžete držet ve správném úhlu třeba i díky podstavci pod monitor či držáku na notebook, který obrazovku vyzdvihne do výše očí.

Ať vám neunikne žádná důležitá novinka…

Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a nechte si zasílat tipy na nové výrobky, zajímavé články a upozornění na speciální nabídky přímo do vašeho emailu.
Prosím vyčkejte...